Štýl

Naniesť mejkap je jednoduché, možno len robíte základnú chybu

"Každodenná rutina nemusí byť práve príjemnou záležitosťou, a už vôbec nie, pokiaľ ide o starostlivosť o pleť. To, čo sa môže zdať ako zábava, je pre väčšinu žien pohromou. "

Eva Frantová, 22. februára 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Každodenná rutina nemusí byť práve príjemnou záležitosťou, a už vôbec nie, pokiaľ ide o starostlivosť o pleť. To, čo sa môže zdať ako zábava, je pre väčšinu žien pohromou. Kde však robí väčšina z nás základnú chybu? Prečítajte si, čo radia profesionáli.

Hlavne jednotne


Pri všetkom tom množstve návodov na správne líčenie, ktoré nám internet v súčasnosti ponúka je len veľmi ťažké rozlíšiť, čo sa nám v skutočnosti hodí a od čoho by sme mali dať radšej ruky preč. Niekedy je však lepšie veriť vlastnému inštinktu a nie tomu, čo vám odporúča nejedna blogerka.

Základnou a najdôležitejšou súčasťou dokonalého mejkapu je totiž zostať tón v tóne. Ak sa raz rozhodnete použiť odtiene hnedej, zostaňte v tejto línii nielen pri nanášaní očných tieňov, ale i líčok či rúžu na pery. Ak totiž použijete bronzové líčenie, ktoré skombinujete s ružový leskom na pery, váš mejkap bude pôsobiť nejednotne.

Každému typu pleti sa hodí niečo iné, a preto sa nespoliehajte na rady dobrej kamarátky a radšej si všetko vyskúšajte sama na sebe. Pokojne si sadnite pred zrkadlo a testujte, čo sa vám najviac hodí. Možno to bude náročné, ale nakoniec uvidíte rozdiel, keď prídete na to, čo sa k vašej osobnosti či farbe pleti najviac hodí.

Jeden tip na záver


Nikdy nezabudnite na jednoduchý typ a zosvetlite svoju pleť pomocou rozjasňovacej ceruzky. Dostanete ju takmer v každej drogérii, stojí naozaj minimum a môžete ju použiť do vnútorného rohu oka, pod obočie či dokonca i na lícne kosti. Nielenže skvele odráža svetlo, ale pri použití v oblasti očí ich neskutočne otvorí.

ODPORÚČAME AJ:
Februárové počasie potrápi vašu ofinu: Ako jej dodať ten správny štýl?
Účes à la Jennifer Aniston nikdy nevyjde z módy. Ako ho dosiahnuť?
Štyri veci, ktoré nesmú chýbať vo vašej kozmetickej taške
Jemné vlny sú opäť trendy, nebojte sa ich vyskúšať

Komentáre