Štýl

Festivalové oblečenie má spájať štýl a pohodlie

"Chystáte sa na festival? Prinášame vám užitočné rady, na ktoré by ste nemali zabudnúť pri výbere vášho odevu. "

Katarína Bačová, 18. júla 2017 9:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Lístok na svoj obľúbený festival máte už kúpený, stan zbalený, no stále neviete, čo si obliecť? Vybrať tie správne veci nie je jednoduché. Okrem štýlu treba myslieť aj na praktickú stránku. Celý deň i noc budete na nohách, prespíte v stane a navyše sa treba pripraviť na nevyspytateľnú oblohu. Musíte tak skĺbiť pohodlie, štýl aj ochranu pred výkyvmi počasia. Poradíme vám, na čo by ste nemali zabudnúť pri tvorbe svojho festivalového šatníka, aby ste tieto podmienky splnili.

Chráňte si hlavu


Celý deň na slnku môže spôsobiť úpal alebo bolesť hlavy. Pred slnečnými lúčmi sa preto chráňte klobúkom alebo šiltovkou. Vlasy si môžete pod pokrývkami hlavy schovať, alebo nechať vykúkať v podobe vrkočov či romantických vĺn. Efektné sú aj šatky, dajú sa z nich vytvoriť na hlave zaujímavé kreácie a možno ich zakomponovať do účesu.

A nezabudnite si nasadiť aj slnečné okuliare. Okrem zdravia prispejú aj k vášmu štýlu. Hitom sú stále hlavne veľké výrazné rámy.
Klobúk zakryje "unavené" vlasy a ochráni vás pred úpalom. Foto: TASR/AP


Hlavne vzdušne


K letným festivalom patria dlhé rozviate sukne alebo pohodlné šortky, ktoré môžete zladiť s vrchnou časťou podľa vášho výberu. Dôležité je, aby bola vzdušná a cítili ste sa príjemne. Siahajte preto po prírodných materiáloch. Vyhnete sa tak aj „mapám“ pod pazuchami. Pre štíhle ženy sú vhodné aj cropp topy, teda skrátené tričká, odhaľujúce kúsok brucha. Sú sexy a so šortkami s vysokým pásom tvoria skvelý pár.
Na festivale sa musíte cítiť vo svojom oblečení pohodlne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Čas sa odviazať


Na festivale je priestor na to, aby ste sa odviazali. Dodajte základným kúskom šmrnc prostredníctvom doplnkov. Vytiahnite zo zásuviek dlhé retiazky a výrazné náramky, oživia váš outfit. Vyblázniť sa môžete aj vďaka vychytávkam, na ktoré vo všedný deň nemáte príležitosť. Jednorazové tetovačky sú stále aktuálne. Aj na Slovensku už môžete okrem zlatých a strieborných zohnať aj vtipné nápisy či netradičné motívy.

Zažiariť môžete aj vďaka vlasom. Festival je skvelou príležitosťou vyskúšať ružovú, zelenú, fialovú alebo ďalšie farby, na ktoré ste doteraz ešte len zbierali odvahu.Nemusíte ich farbiť celé, skúste napríklad ombré alebo zopár farebných pramienkov.
Metalické tetovanie sú stále trendom. Foto: youtube.com


Nohy ako v bavlnke


Pohodlná obuv je na festivale absolútnym základom. Ideálne sú tenisky. V dnešnej dobe je úplne bežné, ak si ich obujete k šatám či sukni. Podržia vás v tlačenici na koncerte a vydržia aj dážď. Dobrou voľbou môžu byť aj sandále. Na takýto typ podujatia si však vezmite tie, čo máte overené. Pri novom páre by ste mohli zistiť, že vás otláčajú, alebo sa vám v nich skrátka nechodí dobre.

Pri nepriaznivej predpovedi počasia sa vám môžu zísť gumáky. Sú maximálne štýlové a vaše nohy zostanú v suchu. Šľapky možno použiť maximálne pri rannej „prechádzke“ na záchod alebo pri stánkoch s občerstvením. Na vysoké podpätky radšej zabudnite.

Na festivale musíte byť pripravené na každé počasie. Foto: TASR/AP


Kabelka na plece


Väčšinu vecí si počas festivalu nechávate v stane, na cennosti sú väčšinou k dispozícii skrinky na zámok. Veci, ako sú peňaženka a mobil, však nosíte stále so sebou. Ak nemáte vrecká, schovajte ich do malej šikovnej kabelky cez plece. Riešením môže byť tiež malý ruksak. Myslite ale na to, že o batoh na chrbte ľahko prídete bez toho, aby ste si to všimli. Dávajte si preto pozor, príležitosť robí zlodeja.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Tatry hudobne rozkvitnú aj vďaka Jane Kirschner a SĽUK-u
Kabelka na leto? Siahnite po slamenom košíku po babičke
Sima Martausová ide na turné s dievčenským speváckym zborom z rozhlasu
Uletené nafukovačky pre dospelých sa tešia veľkej popularite

Komentáre