Hudba a film

Sima Martausová ide na turné s dievčenským speváckym zborom z rozhlasu

"Presný program turné je zatiaľ tajomstvom, no Martausová prezradila, že doň zaradí aj svoju obľúbenú pieseň z prvého albumu Kone."

TASR, 11. júla 2017 12:00
Sima Martausová Foto: TASR/Dano Veselský
Speváčka Sima Martausová pripravuje pre svojich fanúšikov špeciálne turné. Spolu s piatimi členmi jej kapely sa naň vydá dvadsiatka dievčat s krásnymi hlasmi. So Simou bude najväčšie hity obľúbenej pesničkárky, ale aj celkom nové skladby v zvláštnych úpravách spievať Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu.

Presný program turné je zatiaľ tajomstvom, no Martausová prezradila, že doň zaradí aj svoju obľúbenú pieseň z prvého albumu Kone. "Už dávnejšie som túžila, aby sme niekedy ľuďom na našich koncertoch mohli zahrať piesne aj v inom 'šate', preto keď sme plánovali tohoročné turné a zaznel nápad - čo takto zbor, hneď som súhlasila. Teším sa, že ku mojim piatim chlapom pribudne aj 20 dievčat. Plánujeme nacvičiť zopár piesní, ktoré už vyšli na albumoch, no budeme spievať aj zopár úplných noviniek, na ktoré sa veľmi teším," avizuje speváčka.

Na turné sa tešia aj členky speváckeho zboru. Ponuka od Martausovej tímu ich dirigenta príjemne prekvapila. "Teší ma, že rozhlasový zbor vnímajú ako teleso, ktoré má vysoký profesionálny kredit. Simina tvorba mi je dosť sympatická, sú to piesne, ktoré majú príbeh. Nechcem veľmi 'nabúrať' koncepciu skladieb, no menšie úpravy urobíme, aby dievčatá, ktoré budú Simu sprevádzať, mali svoje miesto a význam," dodal dirigent a vedúci zboru Adrian Kokoš.



Spevácky zbor má Simu sprevádzať v približne tretine skladieb. Speváčka má radosť najmä z toho, že do repertoáru zaradí aj spomínanú pieseň Kone. "Túto pieseň mám veľmi rada a hoci som ju zložila už dávnejšie, chcela by som ju hrávať. Keď som vyberala piesne, kde by sa hodil zbor, jedna z prvých čo mi napadli, bola práve pieseň Kone. Možno budú aj nejaké malé prekvapenia, ale zatiaľ nechcem predbiehať. Ak to má byť prekvapenie, radšej si to ešte nechám pre seba," uzavrela s úsmevom Sima Martausová. Turné s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu štartuje na jeseň a prejde s ním celé Slovensko.

TASR informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

ODPORÚČAME AJ:
Film Čiara odhaľuje krásu aj biedu východného Slovenska
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Spider-Man: Návrat domov
Imagine Dragons vydali nový album. Nebáli sa experimentovať

Komentáre