Štýl

Citlivá, mastná či suchá pleť? Vybrať si čistiaci gél nie je zložité

"Nejedna žena každodenne zápasí s množstvom nevyriešiteľných otázok. Od výberu správneho mejkapu, rúžu či očnej linky sa nevyhneme i dileme pri kúpe dokonalého čistiaceho gélu."

Eva Frantová, 17. februára 2016 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Nejedna žena každodenne zápasí s množstvom nevyriešiteľných otázok. Od výberu správneho mejkapu, rúžu či očnej linky sa nevyhneme i dileme pri kúpe dokonalého čistiaceho gélu. Ak patríte medzi tie z nás, ktoré samy nevedia, ktorý je ten pravý, poradíme vám.

Ak vaša pleť nie je normálna, nekupujte obyčajný


Ak si nie ste istá, či sa vaša pleť naozaj dá považovať za dokonalú a bezproblémovú, radšej sa produktom s označením “pre normálnu pleť” vyhnite. Každá pokožka má totiž vlastné požiadavky a gély bez podporných látok len ťažko tieto kritériá splnia.

Citlivá či mastná


Pleť, ktorá má tendenciu začervenať po použití výrobkov na báze alkoholu, by sa mala väčšine podobných produktov zďaleka vyhýbať. Alkohol totiž jej štruktútru viac než len poškodzuje a jej citlivé póry sa zbytočne upchávajú. Siahnite radšej po prírodných výrobkoch, bez pridaných konzervačných látok a farbív, ktoré by mohli spôsobiť alergickú rekaciu.

Naopak mastná pleť potrebuje póry jednoznačne stiahnuť. Ako? Peeling, peeling, peeling. Ten vašu pleť hĺbkovo prečistí, zbaví vás odumretých buniek a obnoví povrch pokožky. Aj s ním to však neprežente. Príliš veľa čistenia pleť príliš vysuší a vy sa svojich problémov vôbec nezbavíte. Práve naopak, k akné sa pridá i suchá pleť a začervenanie.

A čo so suchou?


Najhoršie však je, ak sa trápite so suchou pokožkou. Popraskaná, citlivá a pod mejkapom tvorí šupinky. Preto ju hydratujte. Jemné detské olejčeky, krémy na báze oleja a dostatok spánku jednoznačne zlepšia vzhľad vašej pleti. Nebojte sa skúšať.

ODPORÚČAME AJ:
Februárové počasie potrápi vašu ofinu: Ako jej dodať ten správny štýl?
Účes à la Jennifer Aniston nikdy nevyjde z módy. Ako ho dosiahnuť?
Štyri veci, ktoré nesmú chýbať vo vašej kozmetickej taške
Jemné vlny sú opäť trendy, nebojte sa ich vyskúšať

Komentáre