Štýl

Chcete, aby váš lak naozaj rýchlo zaschol? Skúste tieto triky

"Nalakujete každý jeden nechtík, odrazu sa o niečo opriete a všetka námaha bola absolútne zbytočná. Ako však predchádzať podobným katastrofám a ochrániť váš lak pred oškretím?"

Eva Frantová, 18. marca 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Pokiaľ ide o lakovanie nechtov, nejedna žena si s úsmevom povzdychne, koľko času a námahy jej táto činnosť väčšinou zaberie. Nalakujete každý jeden nechtík, odrazu sa o niečo opriete a všetka námaha bola absolútne zbytočná. Ako však predchádzať podobným katastrofám a ochrániť váš lak pred oškretím?

Studený vzduch


Áno presne tak. Postačí vám jednoduchý prúd studeného vzduchu, ktorý aplikujete z malej vzialenosti na vaše čerstvo nalakované nechtíky. Chlad lak zatvrdí a po minúte až dvoch ani nebudete vedieť, že ste si nechty čerstvo nalakovali.

Voda a ešte raz voda


Ak nemáte strach, že sa vrstve laku niečo stane, odhodlajte sa a vložte svoje ruky pod prúd chladnej tečúcej vody. Nie, nie je na tom nič bláznivé, studená voda jednoducho pôsobí rovnako ako vzduch. Stačí, ak si v nej vaše ruky pobudnú nejakú tú minútu a o pevný a lesklý lak máte postarané.


Rýchlo schnúce sérum


Poslednou možnosťou, ktorá vás však bude i niečo stáť, je tak veľmi populárne rýchlo schnúce sérum na nechty. Či už vo forme oleja, laku alebo emulzie, táto vecička vie niekedy naozaj robiť zázraky. Dajte však pozor pri jej kúpe, niekedy sú práve tie najdrahšie absolútne neúčinné a schnutie vášho laku ešte predĺžia.

ODPORÚČAME AJ:
Jar je za dverami: Privítajte ju s odtieňmi NUDE
Koniec nepoddajným vlasom: Skroťte ich
Červený lak: Zase vám zanechal žlté nechty?
Horúci trend v líčení? Zoznámte sa s chromingom

Komentáre