Hudba a film

Walter Schnitzelsson uvádza nový singel Stalemate a ohlasuje album

"Singel už predstavili aj na hlavnom pódiu trenčianskeho festivalu Pohoda."

TASR, 27. júla 2016 11:00
Archívna snímka z vystúpenia rock’n’rollovej kapely Walter Schnitzelsson. Foto: TASR/Milan Kapusta
Mladá slovenská skupina Walter Schnitzelsson je už niekoľko týždňov v štúdiu a pripravuje nový album. Prvou ochutnávkou z neho je singel Stalemate, ktorý predstavila aj na hlavnom pódiu trenčianskeho festivalu Pohoda, kde zahrala podľa svojich slov jeden z najkrajších koncertov vôbec.

Stalemate je pesnička, ktorá opisuje zložitú životnú situáciu, z ktorej akoby niet úniku. Spevák Jozef Rezník hovorí: "Ide o blbý pocit, keď sa ocitneš na mieste, z ktorého sa nedá pohnúť. Buď obetuješ niečo, čo je pre teba veľmi dôležité, alebo prehráš a začínaš odznova." Preto je názov aj artwork piesne inšpirovaný práve šachovou terminológiou. O kresbu sa postarala Barbora Idesová, ktorá so skupinou spolupracovala aj v minulosti, keď navrhovala grafický dizajn kapelného merchu.



Pieseň podľa Walter Schnitzelsson bola už veľmi dlho v zásuvke a správnu produkciu dostala až v Pulp štúdiu, kde chlapci nahrávajú nový album. Ten zatiaľ nemá názov ani presný dátum vydania, ale fanúšikovia sa na niektoré nové pesničky môžu tešiť už na najbližších koncertoch, napríklad na piešťanskom Grape festivale.

ODPORÚČAME AJ:
Tomáš Klus sa vracia na scénu, pesničky na koncert vyberú fanúšikovia
R. KODYM: Skupina Lucie je niečo ako Donald Trump a Ivana Trumpová
Kino novinky týždňa: Film Učiteľka ocenili v Karlových Varoch
Highlighty týždňa: Pokémoni sú späť. V ktorej krajine hru zakázali?
Poľana bodovala v Los Angeles

Komentáre