Hudba a film

Kino novinky týždňa: Film Učiteľka ocenili v Karlových Varoch

"Učiteľka rozpráva príbeh na základnej škole vyučujúcej, bezdetnej vdovy po armádnom dôstojníkovi, ktorá prostredníctvom svojich žiakov manipuluje s celým okolím."

Webmagazin.sk, 21. júla 2016 10:00
Zuzana Mauréry vo filme Učiteľka. Foto: youtube.com

Učiteľka


Príbeh Učiteľky sa odohráva v roku 1983. V jednej predmestskej základnej škole sa stretáva riaditeľka s rodičmi detí jednej z tried. Hľadá spolu s nimi spôsob, ako sa zbaviť učiteľky, bezdetnej vdovy po vysokom armádnom dôstojníkovi. Z priebehu rodičovskej schôdzky postupne vyplynie, akým spôsobom si učiteľka podrobuje rodiny svojich žiakov a manipuluje celým okolím.


Nezhasínaj!


Producent filmu V zajatí démonov, James Wan prichádza s príbehom o neznámej hrozbe, ktorá číha v tme. Rebecca bola presvedčená, že keď sa odsťahuje z domu, zmiznú aj hrôzy z jej detstva. Keď vyrastala, nikdy si nebola celkom istá, či to, čo vidí po zhasnutí je skutočné, alebo nie… teraz prežíva rovnako desivé a nevysvetliteľné udalosti aj jej malý brat Martin. Deje sa presne to isté, čo Rebeccu takmer pripravilo o rozum a ohrozovalo jej bezpečnosť. Desivá bytosť s tajomným prepojením na ich mamu, Sophie, je späť. Tentokrát je Rebeccca odhodlaná priblížiť sa k pravde viac. Isté je, že ich životy sú v nebezpečenstve… vždy vtedy, keď svetlo zhasne.


Julieta


Príbeh osudom skúšanej ženy, ktorá je manželka a matka. Julieta stretne v živote veľa ľudí a každé jedno stretnutie jej prinesie nový príbeh, trápenie a výčitky. Dráma hovorí o boji matky, ako prežiť neistotu. Tiež hovorí o osude, o komplexe viny a nepochopiteľných tajomstvách, ktoré nás vedú k tomu, že ľudí, ktorých milujeme, vymažeme zo svojich životov, akoby nič neznamenali, akoby nikdy neexistovali.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Prichádza ľadová udalosť roka
R. KODYM: Skupina Lucie je niečo ako Donald Trump a Ivana Trumpová
Adam Ďurica zverejnil pozitívny singel a videoklip Spolu
KATARÍNA HASPROVÁ: Divadlo mi dáva veľa nádherných emócií

Komentáre