Hudba a film

VIDEO:Skupina Modus prichádza na scénu s novým albumom ReGenerácia

" ReGenerácia vychádza po 30-ročnej odmlke a potvrdzuje, že Modus má čo povedať aj po takom dlhom čase."

TASR, 20. novembra 2018 8:00
Spevák, skladateľ, klavirista a kapelník Ján Lehotský. Foto: TASR - Martin Baumann
Skupina Modus oslávila polstoročie od svojho založenia. Ako jedna z prvých bigbeatových kapiel v Československu si poslucháčov získala najmä nápaditou autorskou tvorbou, špičkovými speváckymi výkonmi a vysokou úrovňou živých vystúpení. Kapela má za sebou osem štúdiových albumov a deväť kompilácii. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Album ponúka desať piesní, sú nimi Zázrak, Dávam ti všetko, Nový muž, Neviem viac, Láska lieči, Dievča z predmestia, Priateľ, Habana, Sen dospelých a Tvoj deň.



ReGenerácia vychádza po 30-ročnej odmlke a potvrdzuje, že Modus má čo povedať aj po takom dlhom čase. Nový album nadväzuje na bohatú históriu skupiny, autorsky, zvukovo aj interpretačne však znie veľmi aktuálne, je žánrovo pestrý a cítiť z neho všetkých členov kapely. Skupina prešla počas svojej existencie rôznymi zmenami. Medzi nezabudnuteľné mená, ktoré v skupine pôsobili, patrí Janko Lehotský, Marika Gombitová, Ján Baláž, Miroslav Žbirka, Ľubo Stankovský či Laco Lučenič. Aktuálne v kapele pôsobia dvaja zo zakladajúcich členov Ján Baláž (gitara, spev) aj Ľubo Kyslík Stankovský (bicie, spev) a traja noví členovia Juraj Zaujec (gitara, spev), Pavol Bartovic (klávesy, spev) a Juraj Varga (basgitara, spev). Prvým singlom z albumu bola pieseň Dávam ti všetko, najnovším singlom skladba Láska lieči.

Nový song naspieval Jano Baláž, ktorý uvádza: „Jedného dňa som zobral gitaru, ako to často robievam a zložil som melódiu, ktorú som poslal môjmu kamarátovi Martinovi Sarvašovi, aby ju otextoval“.

Komentáre