Hudba a film

Tri matky, tri podozrivé. Známe herečky sa stretli v napínavom seriáli

"Vyšetrovanie vraždy na benefičnom večierku odhaľuje tajomstvá napohľad perfektných žien. "

Katarína Bačová, 18. februára 2017 9:00
Reese Witherspoonová hrá matku v domácnosti, ktorá nenávidí novú ženu svojho exmanžela. Foto: HBO
Na benefičnej akcii základnej školy v Monterey bola spáchaná vražda. „Napriek tomu, že totožnosť obete i páchateľa ostáva spočiatku záhadou, všetko nasvedčuje tomu, že semeno vraždy zasiala rivalita a tajomstvo obklopujúce trojicu matiek,“ opisuje nový seriál Veľké malé klamstvá spoločnosť HBO, ktorá ho produkovala. V adaptácii rovnomenného románu austrálskej spisovateľky Liane Mortyaryovej si zahrali známe hollywoodske tváre.

Extrovertnú matku v domácnosti Madeline stvárnila Reese Witherspoonová. Jej najlepšiu kamarátku Celeste, žijúcu v naoko dokonalom manželstve s mladším mužom, hrá Nicole Kidman. Ich chránenkyňou je slobodná mamička Jane alias Shailene Woodleyová, známa z trilógie Divergencia.



V sedemdielnej minisérii strieda dramatické momenty pichľavý humor. Príbeh troch matiek dopĺňajú výpovede z výsluchu ostatných rodičov a zamestnancov školy. Prostredníctvom nich sa dozvedáme tajomstvá hlavných hrdiniek. Veľa napovedá už podtitul seriálu: „Dokonalý život je dokonalá lož.“

Autorom scenára je David E. Kelley (Ally McBealová) a režisérom Jean-Marco Vallée (Divočina, Klub poslednej nádeje). Okrem troch hlavných postáv sa na zozname hercov nachádzajú aj ďalšie svetové hviezdy.

S týmto triom sa neradno zahrávať. Foto: HBO


Zvučné mená a príbeh, ktorý v knižnej podobe bodoval v rebríčku bestsellerov New York Times, sľubuje opäť zaujímavý filmový zážitok. Prvá časť má premiéru 20. februára.

Produkcia HBO sa v poslednom čase podpísala pod mnohé úspešné projekty. Seriály ako Mladý pápež či Westworld vstúpili do diváckeho vedomia ako kvalitné snímky. V našich končinách vznikli zase série Až po uši, Mamon či Pustina.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Najúspešnejší film z našich končín za hranicami? Ja, Olga Hepnarová
Slovenský film Piata loď bude mať svetovú premiéru na Berlinale
Na štvrťstoročnicu festivalu Sziget prídu tieto hviezdy
Komajota nahrala vlastnú verziu Gypsy Love, má aj netradičný videoklip

Komentáre