Hudba a film

Atmosféru koncertov Tomáša Klusa môžete zažiť aj doma.Vydal live album

" Live album Tomáš Klus a jeho Cílová skupina Živ je prináša okrem neopakovateľnej atmosféry koncertov taktiež Tomášove staršie piesne, ktoré mu pomohli vybrať jeho fanúšikovia."

TASR, 21. mája 2017 12:00
Na archívnej snímke je český pesničkár Tomáš Klus. Foto: TASR/Michal Svítok
Tomáš Klus sa po ročnej pauze vrátil na jeseň 2016 na koncertné pódia a na Recyklus Tour po českých a slovenských mestách nahral živú platňu toho najlepšieho, čo na koncertoch zaznelo.

Prvý live album


„V rámci Recyklus Tour sme nahrali niekoľko koncertov, aby sme mali z čoho vyberať. Kúzlo živého záznamu totiž spočíva aj v tom, že na platni môže 'uviaznuť' aj niečo celkom nečakané,“ hovorí k svojmu novému, prvému živému albumu Tomáš Klus. V exkluzívnej distribúcii Supraphonu prišlo 2CD Tomáš Klus a jeho Cílová skupina Živ je do predaja 14. apríla. Na prelome apríla a mája bol najpredávanejším albumom u našich západných susedov. Po mesiaci na pultoch si album vyslúžil pozitívne kritiky od českých hudobných publicistov.

Obľúbené piesne fanúšikov

Live album Tomáš Klus a jeho Cílová skupina Živ je prináša okrem neopakovateľnej atmosféry koncertov taktiež Tomášove staršie piesne, ktoré mu pomohli vybrať jeho fanúšikovia ešte pred začiatkom koncertnej šnúry, v úplne novom aranžmáne. Presne v súlade s filozofiou Recyklusu, ktorou je recyklovanie a bilancovanie.

„Recyklus beriem ako také bilančné pole čerstvého tridsiatnika, keď mám možnosť sám seba dať do poriadku. Zistiť, čo zo starého ja už nie je potrebné, čo šetrne zlikvidovať a z čoho naopak opäť vziať,“ vysvetľuje Tomáš Klus.



Vďaka Cílovej skupine


„Po živom zázname som vlastne nikdy moc netúžil, vzhľadom na to, že mojím snažením je učiniť z každého jedného koncertu jedinečný zážitok, ale dosť bolo o mne. Táto platňa je svedectvom vďakyvzdania Cílovej skupine, formácii jedinečných muzikantov v čele s kapelníkom Jiřím Kučerovským,“ doplnil spevák.

Cílová skupina hrá na albume, rovnako ako na koncertoch, v zložení Tomáš Klus (spev, gitara, skladba), Jiří Kučerovský (gitary, spev), Jan Lstibůrek (basgitara, kontrabas, klavír), Petr Škoda (bicie). Kompilácia ponúka celkom 25 piesní, medzi nimi Tamaře, JdeVoZem, Sibyla, Noe, Napojen, Poprvé, Nezapomínej, Nina, Přeju Ti, Do nebe, Marie, Chybíš mi či Pocity.

TASR informovala Adriana Čahojová, marketingová a PR manažérka vydavateľstva Supraphon pre Slovenskú republiku.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Muž menom Ove: Komédia o ufrfľanom mužovi uspela aj u kritikov
FOTO: Umenie ulice nemusí byť brak. Svedčí o tom výstava Magic City
Marián Varga dostal k narodeninám vinyl s koncertom Collegium Musicum
Tatry ožijú festivalom: Na Tatra Flowers vystúpi SĽUK i Jana Kirschner

Komentáre