Hudba a film

Stingov muzikál na Broadwayi po troch mesiacoch končí

"Premiéra muzikálu o živote britských staviteľov lodí, ktorý bol inšpirovaný Stingovým detstvom, mala zmiešané recenzie a predaj vstupeniek viazol, hoci sa Sting ujal jednej z vedľajších postáv. "

Webmagazin.sk/TASR, 24. januára 2015 10:00
Na archívnej snímke z 9. decembra 2014 Sting po jeho vystúpení s muzikálom The Last Ship (Posledná loď) na Broadwayi. Foto: TASR/AP


Debutový muzikál britského hudobníka, speváka a skladateľa Stinga na Broadwayi s názvom The Last Ship (Posledná loď) pre malý záujem 24. januára končí - po troch mesiacoch od uvedenia. Informoval o tom producent programu Jeffrey Seller. Ako dodal, predstavenie skončí súčasne so Stingovým vystupovaním v ňom.

The Last Ship je čiastočne autobiografický príbeh o márnotratnom synovi, ktorí sa vracia domov do severoanglického mesta, známeho stavbou lodí. Chce si získať dievča, ktoré pred rokmi svojím útekom z mesta opustil. Po návrate nájde nezamestnaných robotníkov, ktorí sa zaoberajú myšlienkou postaviť poslednú loď, aby sa pochválili svojou zručnosťou a pýchou.

Producenti Jeffrey Seller a Kathrin Schenkerová e-mailom informovali účinkujúcich o stiahnutí muzikálu. "Sme zmätení a smutní z našej neschopnosti udržať publikum pre tento muzikál, ktorý vrúcne milujeme... Nie sú pre to žiadne jednoduché vysvetlenia," citovala ich agentúra DPA.



Sting je autorom piesní a hoci svojou prítomnosťou na javisku predaj podporil, budúcnosť muzikálu bez neho bola neistá, napísala agentúra AP. Autormi textu sú laureáti amerických divadelných cien Tony Brian Yorkey a Joe Mantello.

"Som presvedčený, že predstavenie je cenné, krásne a mimoriadne umelecké dielo," citovala agentúra AP producenta Sellera. Pripomenul, že ho uviedli v rovnakom divadle ako bol v roku 1935 uvedený muzikál Porgy a Bess, ktorý tiež po niekoľkých mesiacoch stiahli. "Bol to (vtedy) prepadák. Pamätáte si nejaké iné predstavenie z tej sezóny?" zdôraznil.

ODPORÚČAME AJ:
Štvrtý pokus vydať nový album: Podarí sa to skupine Chiki Liki Tu-A?
Bono: Po nehode možno už nikdy nebudem hrať na gitare
Titulnú pieseň k Rukojemníkovi otextoval a naspieval Milan Lasica
IMT Smile poslali album Valec do štúdia Abbey Road
Olympic vydal nový album Souhvězdí drsňáků

Komentáre