Hudba a film

Skupina Stromboli je späť, po 25 rokoch vystúpi aj na Slovensku

"Kultová skupina, ktorú v roku 1985 založil jeden z najlepších českých gitaristov Michal Pavlíček, vystúpi v Bratislave po vyše štvrťstoročí. "

TASR, 31. januára 2016 10:00
Na snímke česká speváčka Bára Basiková. Foto: TASR/Tomáš Halász
Kultová skupina Stromboli sa vracia na scénu a po 25 rokoch sa opäť chystá aj na Slovensko, 9. marca bude koncertovať v bratislavskej Starej tržnici. Skupina, ktorú založil jeden z najlepších českých gitaristov Michal Pavlíček, zahrá v Bratislave staršie hity aj skladby z nového albumu Fiat Lux.

Skupina sa v Bratislave predstaví v pôvodnej zostave: gitarista Michal Pavlíček, vokalistka Bára Basiková, basgitarista Jiří Veselý, bubeník Klaudius Kryšpín, klávesistka Vendula Kašpárková a spevák Vilém Čok, v ktorého podaní zaznie slávna pieseň Ó hory, ó hory. Kultový hudobný projekt obnovili umelci na čele s Michalom Pavlíčkom a Bárou Basikovou aj na základe požiadaviek množstva priaznivcov.

„Impulzom bolo 30. výročie založenia skupiny a ponuka urobiť koncert Stromboli v Prahe. Pri tejto príležitosti som zložil nový album Fiat Lux a s kapelou sme ho nahrali. Dohodli sme sa, že sa to neskončí len pri jednom koncerte, keďže mal naozaj nádhernú a silnú atmosféru, ale že odohráme aj ďalšie. Aj po toľkých rokoch nám to spolu klape, naskočili sme naozaj skvelo. Ľudsky aj hudobne nám to ladí a najmä – naozaj nás to baví a nabíja,“ vyznal sa zakladateľ Stromboli Michal Pavlíček.



Kultová skupina, ktorú v roku 1985 založil jeden z najlepších českých gitaristov Michal Pavlíček, vystúpi v Bratislave po vyše štvrťstoročí. Hudobníci sa na slovenské publikum veľmi tešia a sľubujú vynikajúci umelecký zážitok. „Kedysi sme so Stromboli mali na Slovensku množstvo pekných koncertov. Tešíme sa na Bratislavu a dúfame, že si naši slovenskí fanúšikovia prídu zaspomínať a vypočuť si našu súčasnú tvár. Môžem povedať, že to bude vrieť ako v sopke! Na koncerte zahráme staré hity ako Osiřelá košile, Veliká lalulá či Ó hory, ó hory a zároveň aj mnoho skladieb z nového albumu Fiat Lux, ako je napríklad Katova pomocnice,“ dodáva Michal Pavlíček.

Roky odlúčenia neznamenajú, že sa hudobníci nestýkali, naopak Bára Basiková a Michal Pavlíček mali a stále majú vynikajúci priateľský vzťah. „S Bárou sme v kontakte de facto stále. Písal som pre ňu roly v mojich muzikáloch Obraz Doriana Graya alebo Dáma s kaméliami. Naspievala mi tiež album Fiat Lux. Veľa vecí nás spája aj v osobnom živote. Máme obaja mladších partnerov a aj malých synov, ktorí navyše spolu chodili do rovnakej škôlky. Takže sa s Bárou pravidelne vídame a veľmi si rozumieme,“ vysvetľuje Pavlíček.

Návrat legendy na scénu fanúšikov mimoriadne potešil, o čom svedčí i to, že album Fiat Lux, ktorý vyšiel na jeseň 2014, získal za predaj zlatú platňu. Vstupenky na koncert sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Filip Renč o Líde Baarovej: Urobili sme väčšiu šou, než na čo sme mali
Ďalší bezpečnostný škandál: Väčšina moderných mobilov má závažnú chybu
V. KEREKES: Slovenčina je vraj veľmi sexy, hovoria muži aj ženy
LIKE DŇA: Krásne fotky slovenskej fotografky
Týchto desať ľudí kraľuje internetu

Komentáre