Hudba a film

Škótska skupina Travis vydá koncom apríla nový štúdiový album

"Na novej platni kapela z Glasgowa oslavuje život a prináša veľkú porciu pozitívnych songov, ktoré svojím jedinečne zafarbeným hlasom zastrešuje spevák Fran Healy."

TASR, 10. apríla 2016 10:00
Na archívnej snímke Francis Healy, spevák škótskej rockovej skupiny Travis. Foto: TASR/AP
Skupina Travis patrila v minulosti k najúspešnejším vo Veľkej Británii. Na svojom konte má doteraz sedem štúdiových albumov a jednu výberovku. Koncom apríla do jej diskografie pribudne ďalší nový štúdiový album Everything At Once.

Travis doteraz predali viac ako osem miliónov hudobných nosičov, získali dve ceny Brit Awards a v hitparádach zabodovali niekoľkými úspešnými singlami. Mnohí si určite spomenú na ich hity Why Does It Always Rain On Me?, Sing, Flowers In The Window či Closer, ktorými sa štvorčlenná kapela dostala pred rokmi medzi absolútnu európsku špičku.

Rovnaký úspech sa kapela pokúsi zopakovať novinkou Everything At Once, ktorá sa na trhu objaví 29. apríla. Ponúkne desať nových piesní, jej deluxe verzia bude bohatšia o dve živé nahrávky a zároveň aj o DVD s filmom, ktorý bol pomenovaný rovnako ako samotný album.


Nahrávanie novinky Everything At Once prebiehalo od konca roku 2014 do minuloročnej jesene. Všetky songy na album napísal gitarista Dougie Payne, o produkciu sa postaral Michael Ilbert, ktorý stál pri zrode albumov speváčok Katy Perry, Taylor Swift, Tove Lo, ale mal pod palcom aj posledný album Travis z roku 2013 s názvom Where You Stand.

Na novej platni kapela z Glasgowa oslavuje život a prináša veľkú porciu pozitívnych songov, ktoré svojím jedinečne zafarbeným hlasom zastrešuje spevák Fran Healy. Tieto slová potvrdzujú aj dva už zverejnené songy 3 Miles High a Magnificent Time, ktoré nedávno uviedla do európskych rádií.

TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Universal Music Dominika Dirgasová.

ODPORÚČAME TIEŽ:
O. ŠULAJ: Ladislav Ballek je mojím celoživotným autorom
Bestseller A je tu zas má filmovú podobu: Zabaví a zamrazí
Rowlingová podporila začínajúcich autorov, zverejnila odmietavé listy
V apríli príde do kín nový slovenský žánrový film - road movie Stanko

Komentáre