Hudba a film

Príbeh zločinca Pabla Escobara v novom filme rozpráva jeho milenka

"Hlavné postavy vo filme stvárnil herecký pár Penelope Cruz a Javier Bardem."

Webmagazin.sk, 9. júna 2018 10:00
Javier Bardem a Penelope Cruz vo filme Pablo Escobar: Nenávidený a milovaný. Foto: Bontonfilm
Muž, ktorý stavia domy pre chudobných, dokáže sa zapáliť pre vec i prejaviť galantnosť. Tak spoznala Pabla Escobara novinárka Virgínia Vallejo. Jeho odvrátenú stranu, pre ktorú je známy po celom svete, odhalila neskoro. Kokaínový kráľ z Kolumbie medzitým rozširoval svoje kráľovstvo, budoval si svoju armádu a drogy predával na tony. Rešpekt si vynucoval zabíjaním.

Hrôzu vzbudzuje jeho hláška: "Som ako Boh, keď si poviem, že niekto zomrie, zomrie ešte dnes." Na jeho meno vypísali najvyššiu sumu na medzinárodnom zatykači. Vyvolával strach, do krajín prinášal vojnu a teror, do hrobov putovali gauneri i vysokí politici. Stal sa dôležitým cieľom tajných služieb. Virgínia o jeho živote napísala knihu, ktorá sa stala predlohou snímky Pablo Escobar: Nenávidený a milovaný (Loving Pablo).



Nenávidený a milovaný


Režisérom krvavého trileru o drogovom bosovi je Fernando León de Aranoa. Escobara v ňom vidíme ako charizmatického milenca i zástancu slabších aj v roli neľútostného kriminálnika. Hlavnú postavu stvárnil oscarový Javier Bardem, ktorý pôsobil aj ako jeden z producentov filmu. Do svojho portrétu Pabla Escobara vložil brutálnu surovú živočíšnosť. Príbeh rozpráva Escobarova milenka a televízna hviezda v podobe Penélope Cruz, v civile Bardemova manželka. Hviezdny pár, ovenčený filmovými cenami, a silný príbeh z reality sľubujú kvalitný filmový zážitok. Do slovenských kín vstúpi snímka 14. júna.

Španielsky herec Javier Bardem stvárnil hlavnú postavu Pabla Escobara. Foto: TASR/AP


Zdroj: Bontonfilm

Komentáre