Hudba a film

Láska vo filme: Vzťah na diaľku nie je žiadna utópia

"Snímky o tom, keď sa dvaja milujú, a nemôžu sa stretnúť."

Tomáš Kušnír, 3. novembra 2015 10:00
The Notebook. Foto: csfd.cz
Minulý mesiac sme vám prezradili veci, ktoré vám o vzťahu na diaľku nikto nepovie. Niekedy sa môžete cítiť ako na kolotoči, no výdobytky doby vám takúto lásku určite uľahčia. Ak ste vzťah na diaľku ešte nezažili, môžete si pozrieť filmy, v ktorých je ústrednou témou.

Dom pri jazere


Milujú sa, no nemôžu sa stretnúť. Sandra Bullock, kráľovná komédií, ukázala vo filme Dom pri jazere (The Lake House) inú stránku svojho hereckého talentu. Spolu s Keanu Reevesom zažila vzťah na diaľku. Alebo skôr vzťah na čas. Príbeh sa odohráva na jednom mieste, avšak v rozličných rokoch. Kontakt medzi Kate a Alexom sprostredkováva iba poštová schránka. Dokáže zamilovaná dvojica poraziť čas a dosiahnuť takú jednoduchú vec, akou je stretnutie?



Pokánie


Snímka Pokánie (Atonement) opisuje tri nešťastné osudy, za ktorými stojí predstavivosť malého dievčaťa. Niekedy si iba myslíme, že veciam rozumieme. V skutočnosti to môže byť inak. Naše činy však môžu mať fatálne následky. Film vznikol podľa knihy Iana McEwana a zahrala si v ňom aj Keira Knightley. Dokáže žena plná výčitiek zachrániť lásku svojej sestry Cecilie a Robbieho, ktorého kvôli jej domýšľavosti poslali do väzenia? Romantická dráma získala sedem nominácií na Oscara.



Láska na diaľku


O niečo menej dramatická je komédia Láska na diaľku (Going The Distance), v ktorej účinkuje Drew Barrymore (Erin) a Justin Long (Garrett). Zaujímavosťou je, že títo dvaja herci tvorili počas a po natáčaní pár aj v súkromí. Raňajky o druhej ráno dokážu zmeniť váš život. Erin a Garrett sa stretli pri pive, preskočila iskra a začal sa letný románik. Film vtipne zobrazuje vzťah fungujúci na trase San Francisco – New York. Garrettovi priatelia, Erinina sestra a aj oni samotní sú zvedaví, či takúto lásku na diaľku zvládnu. Sextovanie im určite pomôže.



Like Crazy


Čo sa stane, ak je váš partner v krajine, ktorá vám zamietla víza? V snímke Like Crazy pôjde o ozajstnú skúšku vzťahu. Prvá láska medzi Annou (Felicity Jones) a jej spolužiakom Jacobom (Anton Yelchin) je presne taká, aká by mala byť. Problémom je len to, že ona je z Británia a on z Ameriky. Po porušení podmienok Anne odmietnu víza a ich láska sa zmení na boj. Ako byť sám a zostať spolu? O autentickosť snímky sa postaral aj režisér Drake Doremus, ktorý využil svoje životné skúsenosti. Jeho manželka mala totiž imigračné problémy.



Zápisník jednej lásky


Jeden z najromantickejších filmov, aké môžete vidieť. Kniha The Notebook priniesla jej autorovi Nicholasovi Sparksovi slávu obrovských rozmerov. Táto ľúbostná dráma medzi Allie a Noahom bude liekom pre zlomené srdcia a nádejou pre pokrivkávajúce vzťahy. Nájdete tu všetko. Spoločenské rozdiely, rozchod, lásku na diaľku a napokon starčeka Noaha, ktorý v sanatóriu číta zápisník svojej lásky. Herecké duo Rachel McAdams a Ryan Gosling tvorilo po skončení natáčania niekoľko rokov pár. Dokázali by ste sa po tomto filme nezamilovať?



ODPORÚČAME AJ:
Udeľovanie Oscarov bude vo februári moderovať komik Chris Rock
Richard Müller: Sociální síť je doska pre chytrých, múdrych ľudí
Mamon: Korupcia i rodinná dráma v kriminálnom trileri zo súčasnosti
Sorrentinova Mladosť si divákov podmaní svojou krásou

Komentáre