Hudba a film

Komédia Bajkeri má nový singel so Celeste Buckingham

"V novom českom filme si speváčka aj zahrala. "

TASR, 17. augusta 2017 10:00
Speváčka Celeste Buckingham. Foto: TASR/Pavol Zachar
Česká komédia režiséra Martina Koppa, podľa scenára Petra Kolečka, má nový singel, ktorý sa objaví v pripravovanom filme. Po duete Adama a Vladimíra Mišíkovcov (Variace na renesanční téma) je na svete i pieseň a videoklip One Life v podaní Celeste Buckingham a Adama Mišíka. Film uvidia diváci v slovenských kinách od 26. októbra.

      Autorom piesne One Life je Adam Mišík spolu s Celeste Buckingham a J. P. Muchowom, ktorý je zároveň producentom singla a autorom celej hudby k Bajkerom. "Keď som začal písať One Life mal som víziu letného melancholického songu a to sa mi vďaka Celeste a Janovi podarilo. Mám z toho veľkú radosť. Cel je skvelá speváčka a niečo s ňou naspievať som chcel dlho," uviedol Adam Mišík.



      Bajkeri sľubujú rozmarnú letnú komédiu. Nevlastní bratia Jakub a David spoločne s kamarátom Sašom trávia väčšinu času vo svete sociálnych sietí. Vzťahy pre nich predstavujú chaty s virtuálnymi dievčatami, ktoré nikdy nevideli, obživu falošná módna šou, v ktorej sa predstiera niečo, čo nie je a najväčším životným problémom je vybitý mobil alebo nefunkčná wifi. Na nátlak rodičov sú donútení vydať sa pod vedením Davidovej pôvabnej "macochy" Terezy na 200-kilometrový cyklovýlet. Za pár dní s prekvapením zisťujú, že tam vonku je skutočný svet, v ktorom život znamená viac než status na Facebooku, naozajstné dievčatá vyzerajú lepšie než kreslené akčné hrdinky virtuálnych hier a k láske patrí tiež sex. Zrážka so životom síce nesie isté úskalia, ale s humorom, tentoraz "kolečkovsky" ironickým, sa dá zvládnuť nielen výšľap do strmého kopca, stavba stanu, chýbajúca elektrická zásuvka, ale tiež sok v láske.

      Adam Mišík hrá postavu Davida, ktorý podobne ako jeho kamaráti, žije skôr vo svete sociálnych sietí ako v prírode. Český spevák, gitarista a herec priznáva, že so svojou postavou má spoločné to, že nie je príliš prírodný typ: "Nemám s bicyklom celkom vzťah, my sme taká mestská rodina, takže som nikdy nebol typ človeka, ktorý by chodil niekam do prírody."



      Celeste Buckingham stvárnila postavu Hanky, ktorá je spolu s parťáčkami a trénerom na letnom sústredení, kde stretnú Davida a jeho kamarátov. Celeste priznala, že nakrúcanie na bicykloch bolo celkom náročné: "Rada jazdím len tak, lážo-plážo, je to super šport, ale taký extrém som ešte nezažila, niektoré scény boli dosť náročné." V ďalších úlohách sa predstavia Hana Vagnerová, Jan Komínek, Vojtěch Machuta, Pavel Nečas, Tomáš Matonoha, Vanda Hybnerová, Michal Suchánek, Štěpánka Fingerhutová, Esther Lubadika a Julie Šurková. Producentom snímky je Tomáš Vican, ktorý stál za "vinárskymi" veselohrami Bobule, drámou Lidice alebo televíznym seriálom Vinaři.

      TASR informoval Emil Zvarík z distribučnej spoločnosti Continental film, ktorá komédiu prinesie do slovenských kín.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: Tom Cruise sa zranil počas natáčania Mission: Impossible 6
Viete, čo robiť so starým mobilom? Poradíme vám
Desať minút relaxu v práci dokáže znížiť stres a napätie
Prehistorického krokodíla pomenovali po rockerovi Kilmisterovi

Komentáre