Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Kruhy, Psia duša, Pyroman a Nebo a ľad

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 2. februára 2017 8:00
Záber z filmu Kruhy Foto: Paramount Pictures

Kruhy


Nový film z hororovej série Kruh. Mladá žena sa začína obávať o svojho priateľa, keď sa začal zaujímať okrem iného aj o zvláštnu kazetu, ktorá zabíja diváka sedem dní po jej pozretí.


Psia duša


Všetky psy, psiská aj psíčkovia sú na svete preto, aby rozdávali lásku.


Pyroman


Rok 1978. Okolo dediny na juhu Nórska začínajú horieť lesy a opustené stavby. Devätnásťročný syn náčelníka hasičov Dag sa márne snaží zapadnúť do komunity a do pracovného kolektívu. Túla sa po lesoch s kanistrou benzínu a zápalkami. Požiar je pre neho jedinou udalosťou, kedy sa cíti sebaistý. Drobné ohne na čistinách mu už nestačia. Osamelého teenagera začnú lákať obývané stavby. Majster severského thrilleru Erik Skjoldbjærg prichádza s mrazivým portrétom pyromana inšpirovaným skutočnými udalosťami.


Nebo a ľad


Oscarový režisér Luc Jacquet (Putovanie tučniakov) v svojom novom celovečernom dokumente popisuje sériu dobrodružných ciest francúzskeho polárnika a vedca Clauda Loriusa za polárny kruh, ktoré viedli až k objaveniu a popísaniu javu, dnes dobre známeho ako „globálne otepľovanie“. Na príbehu odvážneho vedca a jeho prelomového objavu ukazuje režisér, aký dopad môže mať správanie človeka na budúcnosť našej planéty.



ODPORÚČAME AJ:
Katarzia napísala svoju prvú filmovú pieseň, pre snímku Piata loď
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Spojenci, Posledná kapitola aj Posledný kráľ
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Rozpoltený a Zakladateľ
Kto vám kradne ponožky? Dozviete sa v českom animáku Lichožrúti

Komentáre