Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Tri želania a Miesto splnených túžob

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 7. decembra 2017 8:00
Záber z filmu Tri želania Foto: Continental-film

Tri želania


Rodinná filmová rozprávka Tri želania (orig.názov Přání k mání), rozpráva poetickou a humornou formou, príbehy niekoľkých podôb lásky: o trápeniach násťročného Alberta, ktorý je až po uši – a hlavne neopätovane – zamilovaný do sestry svojho najlepšieho kamaráta, o láske medzi Albertovými rodičmi, teda o varietnom kúzelníckom duu prežívajúcom krízu stredného veku a tiež o rodičovskej láske, v ktorej sa flákač a lámač dievčenských sŕdc Bosák junior, snaží získať pozornosť a lásku svojho otca, úspešného hoteliéra. Albert a všetci ostatní, nakoniec prídu na to, že k šťastiu nie sú potrebné žiadne čary a mágia, ale predovšetkým odvaha meniť okolo seba veci k lepšiemu. To však neznamená, že naozajstné kúzla a čary neexistujú...


Ocko je doma 2


Keď si dvaja znepriatelení ockovia, jeden vlastný a druhý nevlastný, k sebe na konci filmu Ocko je doma konečne našli cestu, mohli si vydýchnuť nielen ich spoločné deti a vysmiaty diváci, ale predovšetkým producenti tejto úspešnej komédie. Tí sa rozhodli stretnutie testosterónom nabitého Marka Wahlberga a papučkového Willa Ferrella ešte vylepšiť, keď do pokračovania prizvali Johna Lithgowa a nestarnúceho drsňáka Mela Gibsona ako ich otcov.


Axolotl Overkill


Šestnásťročná Mifti žije v Berlíne, kde vymetá večierky, experimentuje s drogami a sexom a kašle na školu. Dospelí, ktorých stretáva, jej prídu zúfalí. Tí si o nej na oplátku myslia, že je príliš drzá, často zbytočne smutná a bezhlavo zamilovaná. Dospelí zúfalci sa totiž nechcú zaujímať o podstatu vecí. Mifti vie, že je na všetko na celom svete sama. Čokoľvek táto fáza znamená. Je na tom rovnako ako “vodná príšera“ axolotl, ktorý prežije všetko a s každou skúsenosťou sa stáva niekým novým.


Miesto splnených túžob


Nový film autora kinohitu Úplní cudzinci Paola Genoveseho Miesto splnených túžob obracia pozornosť k našim nevysloveným želaniam. Zameriava sa na tajomného hrdinu, stáleho zákazníka reštaurácie The Place, ktorý je pripravený vypočuť a vyplniť akékoľvek prianie ôsmich návštevníkov. Za to však požaduje splnenie istých úloh. Kam až budú ľudia ochotní zájsť, aby si splnili svoje sny? Kto z nich príjme výzvu záhadného cudzinca, ktorý sedí stále pri rovnakom stole?


Vážený občan


Spisovateľovi Danielovi Mantovanimu leží svet pri nohách. Práve získal Nobelovu cenu za literatúru, ale namiesto zadosťučinenia sa dostavila poriadna „depka“. Autor, ktorý si vydobyl takéto uznanie, už dávno nie je provokatérom, ale len usporiadanou položkou v kánone. Daniel sa pred všetkými uzavrie, prestane písať a tvrdohlavo odmieta pozvania na prestížne akcie, rozhovory a stretnutia. Čosi sa v ňom zlomí vo chvíli, keď medzi prívalom oficiálnych listov nájde nenápadný list z rodného argentínskeho zapadákova, odkiaľ kedysi zutekal. Chcú mu udeliť čestný titul váženého občana. Daniel Mantovani sa rozhodne vrátiť – k spomienkam, dávnym láskam, starým priateľstvám. Prichádza do známych ulíc ako veľká hviezda, ale z jeho návštevy sa rýchlo stáva groteska, ktorá postupom času dostáva horkú príchuť. Nielen úspech sa neodpúšťa. Daniel postupne prichádza na to, že nikto nedokáže tak milovať a nenávidieť, ako ľudia, ktorí vás poznajú od detstva. Vráti mu rodné mesto chuť opäť písať alebo len posilní jeho samotárstvo?


ODPORÚČAME AJ:
Páčil sa vám film Čiara? Pozrite si ho doma aj s bonusovými scénami
Pavol Barabáš uviedol do života 2DVD Vábenie výšok
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Paddington 2 a Život za život
Na RTVS bude mať premiéru prvý slovenský 3D animovaný seriál

Komentáre