Hudba a film

Kino novinky týždňa: Polednice alebo vlastné šialenstvo?

"Okolo Elišky sa v novom filme Polednice postupne začína diať séria prekliatí."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 6. mája 2016 12:00
Z filmu Polednice. Foto: youtube.com

Polednice


Eliška s malou dcérou sa po mnohých rokoch vracia do rodnej dediny svojho muža, aby sa tu pokúsila o nový začiatok. Okrem priateľského prijatia susedov ju však čaká aj stretnutie s miestnou čudáčkou, ženou, ktorá vo svojej pomätenej mysli vlečie tiaž vlastného dávneho nešťastia. Okolo Elišky sa postupne začína diať séria prekliatí. Podarí sa Eliške zachrániť seba i dcéru pred mysterióznym zlom, skôr, než ju úplne ovládne tieň Polednice alebo vlastné šialenstvo?


Captain America: Občianska vojna


Po udalostiach zaznamenaných vo filme Avengers 2: Vek Ultrona, sa pôvodný tím Avengers rozišiel a Steve Rogers preberá vedenie novopostaveného rovnomenného projektu, ktorý sa aj naďalej snaží chrániť ľudstvo. Politické tlaky vyústia do vytvorenia vládnej organizácie, ktorá má tím superhrdinov kontrolovať a riadiť. To ich rozdelí na dva tábory. Jeden vedie Steve Rogers, ktorý bráni nezávislosť Avengers, aby mohli svoju úlohu plniť bez vládnych zásahov. Druhý vedie Tony Stark, ktorý nečakane zastáva myšlienku vládneho dozoru a zodpovednosti. Každý si tak musí vybrať svoju stranu.


Príbeh lesa


Divoká príroda z prvej ruky Po úchvatných dokumentoch Putovanie vtákov a Oceány prichádza dvojica Jacques Perrin a Jacques Cluzaud s Príbehom lesa. Nie toho tropického pralesa s exotickými zvieratami, ale toho nášho, ktorý máme na dosah, a ktorý pulzuje prekvapivo bohatým životom. Tvorcovia nakrúcali dokument štyri roky, s využitím tých najmodernejších technológií, na desiatkach lokalít po celej Európy, dokonca sami žili v lese so sledovanými divokými zvieratami. Iba vďaka unikátnym metódam nakrúcania dokážu autenticky prerozprávať príbeh lesa od doby ľadovej až po súčasnosť a zachytiť vzrušujúci kolobeh života v ňom, ktorý ohromí dospelých aj detských divákov.


Bubulín


Kevin má dvadsať, vyrastá s matkou a dvomi sestrami. Váži 101 kíl. Nezaberá ani aquagymnastika, ani stretnutia s rovesníčkou Alicou, ktorá sa zo všetkého najviac túži zabiť. A keď sa od Kevina odvráti aj jediný priateľ Moukoumbi, zdá sa, že jeho život bude už len plný ústrkov a posmeškov. Ale potom sa objaví mužský vzor. Mladík Patrick pracuje v bezpečnostnej agentúre, má ostrého psa a množstvo historiek o tom, ako slúžil u špeciálnych jednotiek. A aj keď Kevinovi nepovie inak ako Bubulín, aspoň chce z neho vychovať elitného vojaka. Vyhrá Kevin vojnu so samotou a obezitou?


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Adele je najbohatšia hudobníčka v dejinách Británie
Peter Nagy vydáva historicky prvé live DVD
Tvorcovia filmu o Olge Hepnarovej: Určite by mala literárny talent
R. BAJGAR: Jiří Bartoška sa v Teórii tigra prekonával
Tvorcovia snímky Para nad riekou: Je to vlastne recept na život

Komentáre