Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Ja, zloduch 3 a Glory

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 29. júna 2017 9:00
Záber z filmu Ja, zloduch 3. Foto: Cinemart SK

Ja, zloduch 3


Najväčší svetový zloduch Gru a jeho žltí mimoní pomocníci sa vracajú v novom dobrodružstve. A budú čeliť nemenej rafinovanému zločincovi menom Baltazar Bratt. Našťastie má Gru aj ďalších pomocníkov – agentku Lucy Wilde a adoptovaný trojlístok: Margo, Edith a Agnes.


Glory


Keď zamestnanec železníc Canko Petrov nájde na koľajniciach obrovské množstvo peňazí, rozhodne sa celú sumu odovzdať polícii. No netuší, ako dá jeho bohumilý čin do pohybu fatálny sled udalostí.

Vďačný štát ho odmení novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia na čele PR oddelenia Ministerstva dopravy mu však medzitým omylom stratí jeho vlastné hodinky, ktoré majú pre neho veľkú emocionálnu hodnotu. A práve tu začína zúfalá Cankova snaha získať späť nielen svoje staré „Slavy“, ale aj svoju dôstojnosť.


Safari


Pozorovateľ ľudskej prirodzenosti Ulrich Seidl sa po prieskume rakúskych pivníc zameriava na témy, ktoré z iného uhla skúmal v prvej časti trilógie Raj. Jeho štylizovaný dokument nás tento krát zavedie do raja lovcov trofejí, medzi zebry, antilopy, impaly a ďalšie tvory, ktoré sa tešia pozornosti nemeckých a rakúskych turistov so zbraňami. Bizarný svet, kde sa stretávajú iniciačné rituály, nerovnosti, kolonializmus i ľudská hlúposť, umožňuje autorovi použiť typickú irónii a vystihnúť detaily ľudskej nátury.


Zabijaci z malomesta


Ib a Edward, dvaja podnikatelia z malého dánskeho mesta, sú unavení z dlhoročného manželstva a snívajú o tom, ako si užiť svoje peniaze zarobené za svoj doterajší život na čierno. Po potýčke s vlastnými manželkami sa opijú a cez internet nájdu nájomného vraha z Ruska, aby im „vyriešil problém“. No čoskoro zistia, ako veľmi podcenili svoje manželky, čo naštartuje absurdný sled udalostí a ukáže sa, že sami dvaja sa ocitli na prvých priečkach v poradovníku, koho vlastne treba zabiť...


Brloh


Keď Scott a Kate Johansenovci (Will Ferrell a Amy Poehler) zistia, že stratili finančný fond na vysnívané štúdia svojej dcéry, rozhodnú sa s pomocou akčného suseda (Jasona Mantzoukasa) zriadiť si v jeho dome nelegálne súkromné kasíno. Navzdory pochybností, sa kasínu a podnikavej trojici začne veľmi dariť, príjmy rýchlo stúpajú, čo nezostane bez povšimnutia zákerného starostu mesta i podsvetia. Množstvo vtipných i akčných príhod, privedie nakoniec dcéru Alex k bránam vytúženej univerzity...


Na plný plyn


Film rozpráva príbeh dvoch bratov (Scott Eastwood a Freddie Thorp), ktorí na objednávku kradnú najdrahšie luxusné autá. Kvôli novej objednávke - miliónovému Bugatti z roku 1937 - musia vycestovať až do Francúzska. Ich plán však nevyjde a oni sa dostanú do rúk majiteľa auta, miestneho zločineckého bossa. Aby si zachránili život, musia pre neho ukradnúť najobľúbenejšie auto jeho úhlavného nepriateľa - Ferrari 250 GTO z roku 1962.


ODPORÚČAME TIEŽ:
Dominika Morávková hviezdi vo filme Špina. S kapelou chystá novinku
Yoko Ono sa dočkala. Po rokoch ju uznali za spoluautorku hitu Imagine
Skupina Elán pridáva koncert v trnavskej City Aréne
Pozrite si videoklip k piesni Hej, sokoly. Za pár dní sa stala hitom

Komentáre