Hudba a film

Pozrite si videoklip k piesni Hej, sokoly. Za pár dní sa stala hitom

"Už počas samotného nakrúcania videoklipu mal celý filmový štáb vrátane osvetľovačov a maskérov z Ivanovho a Ondrejovho hudobného výkonu "husiu kožu""

TASR, 22. júna 2017 11:00
Ondrej Kandráč a Ivan Tásler vo videoklipe k piesni Hej, sokoly. Foto: Youtube
Skupina IMT Smile a Ondrej Kandráč zverejnili oficiálny videoklip k piesni Hej, sokoly! Tomáš Maštalír, Emília Vášáryová, Zuzana Fialová, Andy Hryc a mnohí ďalší skvelí herci sa predstavia v novom klipe skupiny IMT Smile. Bratia Táslerovci spoločne s Ondrejom Kandráčom nahrali pieseň k celovečernému filmu Čiara a práve zábery z neho sú nosným pilierom videoklipu Hej, sokoly!

Najobľúbenejšia domáca pieseň


Je to len pár dní, čo skupina IMT Smile spoločne s Ondrejom Kandráčom zverejnila titulnú pieseň k filmu Čiara. Skladbe, ktorej korene siahajú do Poľska i Ukrajiny, stačil týždeň nato, aby sa stala najobľúbenejšou domácou piesňou. Svedčí o tom opakované prvenstvo v rebríčku najsťahovanejších skladieb na iTunes i viac ako pol milióna pozretí live verzie piesne na YouTube.

„Dostávame množstvo pozitívnych mailov a správ. Som veľmi rád, že vynikajúci text Vlada Puchalu a obrovská emócia, ktorá vznikla v štúdiu pri nahrávaní s Ivanom Táslerom, sa preniesla na poslucháčov. Veľmi sa z toho teším,“ uviedol pre médiá Ondrej Kandráč.

„Naživo sme pieseň prvýkrát zahrali v piatok (16.6.) na Dobrom festivale, kde sme sa s IMT Smile nečakane pripojili ku Kandráčovcom. Bolo úžasné sledovať reakciu ľudí. Všetci tancovali a spievali spoločne s nami,“ opísal reakcie fanúšikov Ivan Tásler.

Energické spojenie


Videoklip k piesni Hej, sokoly! sa nakrúcal v priestoroch štúdia IMT Smile Art Village na bratislavskej Kolibe, kde sa pieseň aj nahrávala. Režisérom klipu je Mayo Hurajt, ktorý s Ivanom Táslerom spolupracoval už v minulosti na cestopise Karavan Šou.

„Vzhľadom na to, že na filme Čiara pracujem už niekoľko mesiacov, už pri nakrúcaní klipu som vedel, ktoré zábery z filmu do neho použijem. Náročnejšie bolo spojiť jednotlivé atmosféry z filmu so samotnou skladbou. V druhom rade išlo aj o to, neprezradiť z deja viac, ako majú možnosť diváci momentálne vidieť z trailerov, keďže film ide do kín až 3. augusta,“ opísal prácu na klipe Mayo Hurajt.



Už počas samotného nakrúcania videoklipu mal celý filmový štáb vrátane osvetľovačov a maskérov z Ivanovho a Ondrejovho hudobného výkonu "husiu kožu". Všetci mali pocit, že sú chvíľami ako keby na súkromnom koncerte. Energiu, ktorú svojím spevom a hudbou obaja hudobníci vytvorili, nebolo možné prehliadnuť.

„Pri tejto piesni sa nedá hrať divadlo. Ľudia by to rýchlo odhalili a nikdy by túto pieseň neprijali. Aj preto sme ju hrali v plnom nasadení a hlavne od srdca. Na pľaci bolo cítiť silnú profesionalitu. Žiadne stresy. Viem, že som sa cítil tak dobre, že som celý čas vtipkoval s ostatnými. Bolo to naozaj príjemné a veľmi sa teším z výsledku,“ dodal Ondrej Kandráč.

„Väčšinou sa stane, že keď vám režisér pošle prvýkrát náhľad klipu, tak ho spripomienkujete a on ho opraví, ale toto nebol ten prípad. Mayo odviedol super prácu. Presne vedel, čo chce natočiť a akú našu emóciu potrebuje do klipu dostať,“
doplnil Ivan Tásler.

Film Čiara, ku ktorému bola pieseň nahratá, bude mať celosvetovú premiéru 3. júla na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch. Do slovenských kín sa film dostane mesiac na to, 3. augusta.

TASR informoval PR manažér vydavateľstva Universal Music Marek Kučera.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: T. NVOTOVÁ: Film Špina je pokusom prelomiť mlčanie
VIDEO: Richard Müller nakrútil klip k piesni Adieu Adele
Emir Kusturica vystúpi so svojou hudobnou skupinou na Kryme
Festival Grape hlási rekordný počet zahraničných interpretov

Komentáre