Hudba a film

Kino novinky týždňa: Fanúšikov sci-fi zaujme Marťan

"Tento týždeň sa môžete tešiť na viaceré filmové lahôdky."

Webmagazin.sk, 30. septembra 2015 15:00
Matt Damon vo filme Marťan. Foto: csfd.cz

Marťan


Pred šiestimi dňami sa astronaut Mark Watney (Matt Damon) ako jeden z prvých ľudí prešiel po Marse. Teraz ale asi bude prvým človekom, ktorý tam zomrie. Sám a bez spojenia so Zemou. Marka a jeho kolegov zastihla prašná búrka a on v nej skoro zomrel. Má k dispozícii len obmedzené zásoby, a preto musí využiť všetok dôvtip, invenciu a technické znalosti, aby nie len prežil, ale takisto aby našiel spôsob, ako vyslať signál na Zem, že je nažive. V tom momente, keď sa mu to konečne podarí, začne NASA a medzinárodný tím vedcov neúnavne pracovať, aby dostali "Marťana" domov.



Hotel Transylvánia 2


Brány Hotela Transylvánia sa otvorili ľudským návštevníkom a veľa sa toho zmenilo, odkedy tam po prvýkrát zavítal mladý Jonathan. S Drakulovou dcérou Mavis majú teraz utešeného synčeka Denisa, ktorý však nepreukazuje žiadne známky upírskeho správania. A to robí vrásky na čele jeho starému otcovi, grófovi Drakulovi. Keď Mavis a Jonathan odídu na niekoľko dní z domu a malého Denisa nechajú v dedkových rukách, netušia, že si zaumieni urobiť z vnúčika pravého upíra. A to za každú cenu.



Wilsonov


Paródia, ktorá nadväzuje na úspešné československé komédie 70. rokov. Rozpráva príbeh o dobrodružnom pátraní po tajomnej beštii, vyčíňajúcej v uličkách Bratislavy po skončení prvej svetovej vojny, teda v období, keď sa naše hlavné mesto na chvíľu stalo Wilsonovom.



Fénix


Jún 1945. Domov do Berlína sa vracia zranená a zjazvená Nelly, ktorá prežila Osvienčim. Spoločnosť jej robí Lene, zamestnankyňa Židovskej agentúry a Nellyina kamarátka z predvojnového obdobia. Nelly sa ešte úplne nezotavila po operácii tváre a navzdory Leniným varovaniam sa vydáva hľadať svojho manžela Johnnyho, životnú lásku, ktorý ju odmietol opustiť a dlho ju chránil pred prenasledovaním nacistov. Keď ho Nelly konečne nájde, Johnny netuší, že ide o jeho manželku a vidí v nej len ženu, ktorá sa na Nelly podobá.



Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME AJ:
Miro Žbirka prichádza s novým singlom a klipom piesne Live
Miroslav Táborský: Sme v dobe veľkého zrýchlenia a povrchnosti
Slovenským kandidátom na cenu Oscar je film Koza
Hrana nekončí, na pódium sa vráti v novembri
Paulovič sa v Pokrvných bratoch snažil ísť do realistickejšej podoby

Komentáre