Hudba a film

Kino novinky týždňa: Deň matiek sa nezadržateľne blíži

"Na aktérov novej snímky Deň matiek čaká množstvo prekvapení."

Webmagazin.sk, 29. apríla 2016 15:30
Na snímke Julia Roberts a Jennifer Aniston vo filme Deň matiek. Foto: TASR/AP

Deň matiek


Deň matiek sa nezadržateľne blíži a matky (a otcovia) ho budú prežívať každý svojím spôsobom. Na každého však čaká množstvo prekvapení. Sandy (Jennifer Aniston) sa spamätáva z rozvodu s manželom, ktorého ulovila podstatne mladšia. Miranda (Julia Roberts) je známa televízna celebrita, ktorá svojej kariére obetovala rodinu. Jesse (Kate Hudson) žije v harmonickom vzťahu, ale vďaka predsudkom svojich konzervatívnych rodičov s nimi vôbec nestýka a ich existenciu zatajila aj manželovi. Bradley (Jason Sudekis) pred rokom zostal sám s dvoma dcérami v teenagerskom veku a práve sa potýka s problémami, ako im nahradiť matku a zároveň odolávať útokom zo strany množstva dobromyseľných mamičiek, ktoré o neho prejavujú záujem.


Boj


Ten skutočný boj čaká vojaka často až po návrate z bojového poľa domov. Majster tichého napätia Dánsky dôstojník a veliteľ roty Claus Michael Pedersen pôsobí vo vojenskej misii v afganskej provincii Helmand. Doma v Dánsku sa jeho žena Maria snaží zvládať každodenný život bez muža a postarať sa o ich tri malé deti. Počas rutinnej bojovej akcie sa Clausova jednotka dostane do ťažkej krížovej paľby, a aby Claus zachránil svojich mužov, urobí rozhodnutie, ktoré ma závažne dôsledky preňho aj pre jeho rodinu.


Vtáci a ľudia


Dvaja ľudia sa v parížskom letiskovom komplexe neďaleko Roissy pokúšajú dať zmysel svojej existencii. Prvým z nich je americký inžinier, ktorý sa ocitol pod obrovským profesným a emocionálnym tlakom a náhle sa rozhodne radikálne zmeniť smer doterajšieho života. Tým druhým je mladá hotelová chyžná, ktorá zažije dotyk nadprirodzených síl.


Ako básnici čakajú na zázrak


Legenda sa vracia po 12. rokoch na plátna kín. Tentokrát básnici čakajú na zázrak. Dočkajú sa? Štěpán, Kendy a Karas zostali aj po dvanástich rokoch sami sebou a nerozlučnými kamarátmi. Ich nevyčerpateľný zmysel pre humor a schopnosť sebairónie, možno už s ľahkým nádychom skepsy im pomáha sa vyrovnať s ich neusporiadanými životmi. Komédia opäť prináša obyčajné ľudské príbehy, milý humor a poteší skvelými dialógami z pera Ladislava Pecháčeka.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Tvorcovia filmu o Olge Hepnarovej: Určite by mala literárny talent
R. BAJGAR: Jiří Bartoška sa v Teórii tigra prekonával
Tvorcovia snímky Para nad riekou: Je to vlastne recept na život
Radek Jaroš je pätnástym človekom na svete, čo získal Korunu Himalájí

Komentáre