Hudba a film

Juraj Nvota nakrúca rozprávku, titulnú pieseň naspieva Kristína

"Autorkami námetu a scenára sú debutujúca Zuzana Lišková a Magdaléna Glasnerová, ktorých príbeh sa začína vo chvíli, keď príde na svet nový človek a nad jeho kolískou sa stretnú tri sudičky."

TASR, 8. septembra 2015 12:00
Juraj Nvota Foto: TASR - Martin Baumann
Slovenský divadelný, televízny a filmový režisér Juraj Nvota pokračuje v týchto dňoch v nakrúcaní nového celovečerného filmu. Po predchádzajúcich troch tituloch Muzika, Kruté radosti a Eštebák, ktoré si rýchlo získali priaznivcov a ocenenia nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v zahraničí, a po úspešnom uvedení ostatného filmu Rukojemník v kinách, pracuje na rozprávkovom príbehu s pracovným názvom Johankino tajomstvo.

Je o skromnej dievčine Johanke, ktorá kvôli zábudlivej sudičke takmer prišla o všetko, po čom túžila.

Autorkami námetu a scenára sú debutujúca Zuzana Lišková a Magdaléna Glasnerová, ktorých príbeh sa začína vo chvíli, keď príde na svet nový človek a nad jeho kolískou sa stretnú tri sudičky. Jedna ho obdarí výnimočnými vlastnosťami, druhá mu postaví do cesty mnohé prekážky a tretia mu poradí, ako napriek všetkému môže v živote nájsť svoje šťastie. Čo sa však stane, ak jedna zo sudičiek nesplní svoju úlohu? V príbehu, v ktorom nechýba napätie, humor a prekvapenia, sa o tom na vlastnej koži presvedčí láskavá a múdra dievčina Johanka.

Svoje úlohy zohrajú aj tvrdohlavý princ, nespravodlivý a chamtivý strýko či zábudlivá víla Tea. Ako to už v rozprávkach býva, veľkú úlohu má v príbehu láska, ktorá pomôže aj Johanke zdolať všetky prekážky osudu.

Johanku stvárňuje Dominika Zeleníková, v hlavných úlohách sa predstaví Emília Vášáryová a Ondřej Vetchý, ale aj Filip Cíl, Szidi Tobias, Matej Landl, Jana Oľhová, Milan Ondrík a ďalší slovenskí a českí herci. V úlohe princeznej sa objaví speváčka a herečka Kristína, ktorá bude aj interpretkou titulnej piesne k filmu.

Nakrúca sa na Bojnickom a Zvolenskom zámku, Vodnom hrade Hronsek a v ďalších lokalitách v okolí Banskej Bystrice a Bratislavy.

Film vzniká v spoločnosti Alef Film & Media v koprodukcii s RTVS, Českou televíziou, spoločnosťami Un Film a Filmpark a s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu.

TASR informovala Martina Urbanová zo spoločnosti Alef Film & Media.



ODPORÚČAME AJ:
Meryl Streep sa kvôli úlohe rockerky učila hrať na gitare
Film Dobrá lož zobrazuje neľahký osud afrických utečencov
Adam Ďurica získal zlatú platňu a predstavil svoj najnovší videoklip
Česká speváčka láme rekordy: Tento klip sa stal hitom internetu

Komentáre