Hudba a film

Highlighty týždňa: Kirschner dobyla Bratislavu, Bieber kraľoval MTV

"Viete, ktorý český spevák musel podstúpiť operáciu?"

Webmagazin.sk, 2. novembra 2015 14:00
Jana Kirschner Foto: TASR - Michal Svítok
Vystúpením v bratislavskej Starej tržnici ukončila v stredu (28.10.) večer speváčka Jana Kirschner jesennú koncertnú Moruša: Čierna Tour 2015. Vypredaná tržnica si vypočula piesne zo zaujímavého projektu aj známe hity speváčky, ktorá je na hudobnej scéne už takmer dve desiatky rokov. V prvej časti koncertu zazneli skladby z albumu Moruša: Čierna - Idú, Muzika, Duch mesta, Zem, domova kraj, Na krídlach divých včiel, Premeny, Tajomstvo a Potopa.



Hviezdou MTV Europe Music Awards bol Justin Bieber


Kanadský spevák Justin Bieber bol hviezdou udeľovania cien MTV Europe Music Awards, ktoré sa konalo minulú nedeľu (25.10.) v Miláne: na pódium sa po ne vrátil až päťkrát. Sklamanie zažila Američanka Taylor Swift, ktorá deväť nominácií premenila len na jednu cenu. Anglický spevák a textár Ed Sheeran, ktorý galavečer moderoval s austrálskou modelkou Ruby Rose, získal dve ceny. Najlepšou speváčkou sa stala Rihanna, Nicki Minaj zvíťazila v kategórii hip hop.



Božského Káju operovali v pražskej nemocnici


Karel Gott Foto: TASR - Pavel Neubauer
Mnohonásobný Zlatý slávik a držiteľ ďalších prestížnych ocenení, spevák Karel Gott (76), ktorý má aj na Slovensku masy fanúšikov, mal 27. októbra srdcový infarkt. Spevák mal nielen problémy so zúženou srdcovou chlopňou, ktoré si vyžiadali chirurgický zákrok, ale bol navyše aj značne dehydrovaný. Jeho stav je v súčasnosti stabilizovaný, no Zlatý hlas z Prahy zrušil všetky svoje vystúpenia v najbližšom období.

Nová bondovka mala premiéru, prišiel aj princ William s Kate


Na snímke sprava britský princ William, jeho manželka Kate a princ Harry prichádzajú na svetovú premiéru najnovšieho filmu o Jamesovi Bondovi s názvom Spectre v londýnskej Royal Albert Hall v pondelok 26. októbra 2015. Foto: TASR/AP
Pred týždňom v pondelok sa v Londýne uskutočnila svetová premiéra novej, v poradí 24. oficiálnej "bondovky" s názvom Spectre. V prominentnom publiku nechýbali ani princ William s manželkou Kate, princ Harry, ale ani spevácka legenda Shirley Basseyová či jej mladší kolega Sam Smith. Najnovší triler o dobrodružstvách agenta 007 Jej Veličenstva Jamesa Bonda sa nakrúcal v exteriéroch v Londýne, Mexiku, Ríme, ako aj marockých mestách Tanger a Erfúd, dejiskom nakrúcania interiérových záberov boli britské štúdiá Pinewood. Snímka príde do slovenských kín 5. novembra 2015.



ODPORÚČAME AJ:
Udeľovanie Oscarov bude vo februári moderovať komik Chris Rock
Richard Müller: Sociální síť je doska pre chytrých, múdrych ľudí
Mamon: Korupcia i rodinná dráma v kriminálnom trileri zo súčasnosti
Sorrentinova Mladosť si divákov podmaní svojou krásou

Komentáre