Hudba a film

Highlighty týždňa: Emma Watsonová sa stala lektorkou na Oxforde

"Jej úlohou bude navštevovať fakultu, večerať a debatovať so študentmi."

Webmagazin.sk, 9. februára 2016 9:00
Na snímke britská herečka Emma Watson. Foto: TASR/AP
Benedict Cumberbatch a Emma Watsonová dostali nové úlohy: boli menovaní za externých lektorov Oxfordskej univerzity. Obaja herci sú medzi 11 neučiteľmi, ktorí prijali funkcie externých lektorov na univerzitnej fakulte Lady Margaret Hall. Externí lektori sú zvyčajne menovaní do funkcie na tri roky a fakulta očakáva, že ju budú navštevovať, večerať a debatovať so študentmi alebo na nej vystupovať. Šéf uvedenej fakulty Rusbridger vyjadril nádej, že vybraní lektori oživia kultúrny život fakulty a napomôžu zblíženiu vysokoškolskej obce s ich sférami pôsobenia.

Korben Dallas precestujú na jar takmer celé Slovensko


Skupina Korben Dallas má za sebou bohatú jeseň, vydala album najväčších hitov v sprievode Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu Kam ideme a absolvovala spoločné česko-slovenské turné so skupinou Zrní. Na Slovensku malo jesenné turné zastávky iba v piatich najväčších mestách, preto sa kapela rozhodla v novom roku pridať ďalšie koncerty. Od februára do apríla sa počas klubového turné predstaví v Nitre, Martine či Trnave, ale aj v menších mestách ako Púchov alebo Brezno.

Skupina Coldplay zverejnila videoklip k singlu Hymn For The Weekend


Kapela Coldplay. Foto: youtube.com
Skladba je druhým oficiálnym singlom z albumu A Head Full Of Dreams, ktorý londýnska štvorica vydala na sklonku minulého roka. V piesni hosťuje Beyoncé, slávna speváčka sa dokonca objavuje aj v pestrofarebnom videu. Klip sa natáčal v indickom Bombaji a cameo si v ňom zahrala aj bollywoodska hviezda Sonam Kapoor. Hymn For The Weekend nadväzuje na úspešný pilotný singel Adventure Of A Lifetime.



Sima Martausová zložila novú pieseň Balet, ktorá bude pomáhať


Speváčka Sima Martausová aj jej Päť chlapov v kapele začali nový rok úspešne už 17. januára vypredaným koncertom v bratislavskom klube Ateliér Babylon. Kalendár ďalších koncertov na rok 2016 sa postupne plní a Sima na nich zahrá aj svoju novú pieseň Balet, ktorá vznikla špeciálne na podporu novej neziskovej organizácie Deťom s rakovinou n.o. Organizácia je zameraná na pomoc deťom s onkologickým ochorením a ich rodinám. Sú v nej zastúpení lekári, rodičia, vyliečené deti a ďalší podporovatelia.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Vychádza nové koncertné DVD skupiny Tublatanka
Skupina Stromboli je späť, po 25 rokoch vystúpi aj na Slovensku
Filip Renč o Líde Baarovej: Urobili sme väčšiu šou, než na čo sme mali
Ďalší bezpečnostný škandál: Väčšina moderných mobilov má závažnú chybu
V. KEREKES: Slovenčina je vraj veľmi sexy, hovoria muži aj ženy

Komentáre