Hudba a film

Film Suri uvidia diváci v 221 českých a slovenských kinách

"Suri je film o výnimočnom africkom etniku, ale i o láske k prírode, dobrodružstve a objavovaní."

TASR, 9. februára 2016 8:00
Z filmu Suri. Foto: youtube.com
Filmový festival Expedičná kamera je najväčšia cestovateľská a outdoorová prehliadka dokumentov v Českej republike a na Slovensku. Prináša výber najlepších filmov sezóny zo svetovej produkcie. Film dokumentaristu Pavla Barabáša Suri je jedným z hlavných filmov festivalu. "Diváci ho uvidia v 221 slovenských a českých mestách. Projekcie prebehnú v termíne od 18. februára do 5. apríla," TASR informovala Alena Koščová z K2 studia.

Suri je film o výnimočnom africkom etniku, ale i o láske k prírode, dobrodružstve a objavovaní. Denníkovým spôsobom zachytáva náročný prechod nepreskúmanými oblasťami, kde nikto netuší, čo bude o pár minút. Je to aj film, ktorý sa zamýšľa nad potrebou zachovania rôznych kultúr na našej planéte.

Asociácia slovenských filmových klubov ho úspešne distribuovala na Slovensku a na Nový rok dokument odvysielala RTVS. Na festivaloch získal viacero ocenení. V indickej Kalkate mu udelili cenu Najlepšia téma festivalu. V januári sa stal Najlepším filmom festivalu GoKamera v Brne. V slovinskom Bovci porota udelila filmu Suri cenu v kategórii Príroda a ekológia s odôvodnení: "Krásny film, ktorý má všetky elementy - zaujímavý príbeh, úžasné, silné obrazy, dobrú hudbu... a to všetko dokopy funguje!"

ODPORÚČAME TIEŽ:
Vychádza nové koncertné DVD skupiny Tublatanka
Skupina Stromboli je späť, po 25 rokoch vystúpi aj na Slovensku
Filip Renč o Líde Baarovej: Urobili sme väčšiu šou, než na čo sme mali
Ďalší bezpečnostný škandál: Väčšina moderných mobilov má závažnú chybu
V. KEREKES: Slovenčina je vraj veľmi sexy, hovoria muži aj ženy

Komentáre