Hudba a film

Gitarový mág z Venezuely zavíta na Slovensko

"Absolvent Berklee School of Music a dizajnér špeciálnej 14-strunovej gitary Felix Martin, spojí svoje sily so slovenskou kapelou Persona Grata."

, 4. septembra 2014 11:30
Slovenské turné Foto: Felix Martin


Napriek svojmu mladému veku zdieľal už Felix a jeho kapela pódium s velikánmi ako: Devin Townsend, Steve Vai, Neal Morse, Mike Portnoy, Vildjarta, Pain of Salvation, Periphery, Animals as Leaders a mnohými ďalšími. Krátko po podpísaní zmluvy s Prosthetik v roku 2012 a po vydaní živého albumu “Live in Boston”, ktorý bol vychválený ako “najvyššia úroveň moderného gitarového myslenia”, sa Felix pustil do svojho vôbec prvého amerického turné, nasledovaného úspešným 7-týždňovým turné po Európe.

V roku 2014 bol Felix jedným z hlavných hviezd na UK Tech Feste a zároveň odohral 15-dňové turné po Veľkej Británií, podporený djentovou kaelou z Poľska - DispersE. Na svojej druhej štúdiovej nahrávke s názvom “The Scenic Album”, na ktorej hosťoval aj Berklee absolvent Nathan Navarro na base a bubenícka hviezda Marco Minnemann (Necrophagist, Steven Wilson, The Aristocrats) - hrá Felix eklektický, vzrušujúci hybrid inštrumentálneho prog-metalu, jazzu a fusion.



Felix sa nebojí nechať svojich fanúšikov pohrať sa s toutu unikátnou beštiou, ako hovorí: “Jednu vec, ktorú veľmi rád robím je to, že po koncerte dám svoje gitary k dispozícií hľadisku aby sa s nimi mohli zoznámiť a pohrať. Tieto gitary sú veľmi vzácne a väčšina z nich sú vlastne jediným exemplárom na svete. Je to perfektný pocit zdieľať ich s Vami, takže sú takisto Vaše!”

Persona Grata: Domáci prog-rockový náklad


Celý nápad zorganizovania mini turné s Persona Grata vzniklo krátko po tom, čo sa kapely stretli na koncerte v Amerike. Ako Felix spomína: “Sú to veľmi talentovaní muzikanti s veľkou dávkou inovácie. Stretli sme sa na Progressive Nation at Sea, a nám sa veľmi páčilo jak zahrali. Hned vznikol nápad dať dokopy niečo spolu a príležitosť sa naskytla krátko na to; keďže vystúpime na festivale Euroblast v októbri a v júli hráme šnúru koncertov po Veľkej Británií, prišlo nám to ako skvelý nápad navštíviť Českú Republiku a Slovensko medzi tým. Hudobne aj osobnostne to bude veľká pocta a zážitok zahrať tu. Skutočne sa už nemôžeme dočkať, pozrieť si tieto nádherné mestá a spoznať nových ľudí - bude to naša prvá návšteva v tejto časti Európy, je to pre nás absolútne vzrušujúce.”

Persona Grata Foto: Persona Grata

Slovenská progresívna rocková skupina Persona Grata známa svojím originálnym prístupom k hudobným kompozíciám prináša na progrockovú scénu nové dimenzie. Ovplyvnená skupinami ako Yes, Queen, Dream Theater a súčasnými Muse, vyvinula Persona Grata zvuk, ktorý prirodzene vychádza zo všetkých týchto inšpirácií. Spolu s dôrazom na melódiu a komplexný rytmus

KONCERTY:
18.09 Bratislava,SK/Randal
19.09 Hodonin,CZ/Nautilus
20.09 Praha,CZ/Chapeau Rouge
22.09 Brno,CZ/Melodka
23.09 Nitra,SK/FrankieRock
24.09 Brezno, SK/Bombura
25.09 Banska Bystrica,SK/Klub77
26.09 Ruzomberok,SK/Panoptikum




ĎALŠIE ČLÁNKY:


Miley Cyrus prekvapuje, vrhla sa na pomoc mladým bezdomovcom
MTV Video Music Awards sú rozdané, toto sú tie najlepšie videoklipy
Desať najpopulárnejších hudobných videí na YouTube
Skupina HEX je plná nostalgie, spomína na mladosť
Ivan Tásler: Zohnať stopárku hore bez nebolo vôbec jednoduché
Dance With Me, vyzýva v novom singli Thomas Puskailer

Komentáre