Cestovanie

VIDEO: Pred Rockefellerovým centrom už osadili vianočný stromček

"Jeho majestátnosť podčiarkne 50-tisíc svietidiel s dĺžkou kábla osem kilometrov. "

Tablet.TV, 15. novembra 2017 9:00
Tento rok bude pred Rockefellerovým centrom 80-ročný nórsky smrek s výškou 23 metrov. Foto: TASR/AP
Symbol amerických Vianoc, najväčší vianočný stromček na svete, cez víkend osadili pred filmami presláveným Rockefellerovým centrom v New Yorku. Vyrúbali ho v State College, informuje agentúra AP.

Tento rok bude už 85. krát ozdobou Rockefellerovho centra 80-ročný nórsky smrek s výškou 23 metrov a vážiaci takmer 13 ton. Jeho majestátnosť podčiarkne 50-tisíc svietidiel s dĺžkou kábla osem kilometrov. Chýbať nebude ani krištáľová hviezda Swarovski na vrchole. Jeho slávnostné rozsvietenie bude v tomto roku v stredu 29. novembra a v Amerike ide spravidla o jednu z najočakávanejších udalostí, ktorú si nenechajú ujsť milióny divákov z celého sveta.



Tradícia rozsvietenia vianočného stromčeka pred Rockefellerovým centrom sa začala pred viac ako ôsmimi desaťročiami, a to v roku 1933. Námestie, na ktorom je stromček umiestnený a ktoré sa už onedlho zmení na vianočné mesto, bolo už v dávnej minulosti miestom verejných zhromaždení počas obdobia adventu. V tomto roku bude zasvietený až do 7. januára, keď jeho hviezda, aspoň pre tieto Vianoce, zažiari poslednýkrát.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Rozhovor: Vrátil sa zo zahraničia, aby spoznával krásy Slovenska
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Košíc do Rožňavy
Highlighty týždňa: Nový slovenský film o tom, čoho sa bojíme
TOTO je gitara Boba Dylana, ktorú predali za takmer 400.000 dolárov

Komentáre