Cestovanie

VIDEO: Viete, ako zrušiť dovolenku kvôli obavám z terorizmu?

"Destinácie, ktoré boli ešte v minulosti veľmi populárne, dnes medzi Slovákmi nepatria medzi tie najvyhľadávanejšie."

Tablet.TV, 23. apríla 2017 11:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Teroristické útoky menia cestovateľskú mapu Slovákov. Ministerstvo zahraničných vecí odporúča pravidelne pred cestou do zahraničia sledovať informácie o tom, do ktorých krajín nie je vhodné cestovať. Týka sa to aj letných dovoleniek.

Egypt ani Turecko náš už neláka


Destinácie, ktoré boli ešte v minulosti veľmi populárne, dnes medzi Slovákmi nepatria medzi tie najvyhľadávanejšie. Podpísali sa pod to aj početné teroristické hrozby, a to aj v mnohých turistických destináciách. „V tejto súvislosti môžeme spomenúť krajiny ako Egypt, ale aj iné destinácie vrátane v minulosti populárneho Turecka s vysokým štandardom poskytovaných služieb,“ uviedol bezpečnostný analytik Jaroslav Naď.

„Ak sme pred dvomi rokmi zaznamenali historicky najvyšší záujem o Turecko, ďalší rok to bol pokles, dosť výrazný. Rovnakú situáciu sme zaznamenali aj v prípade Egypta,“ doplnil pre TABLET.TV Stanislav Macko, prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr.

Dovolenková mapa Slovákov sa mení. Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME TIEŽ: Veľkosť košického Dómu sv. Alžbety súvisí s eucharistickým zázrakom

Hurá do Bulharska a Chorvátska


Pre uvedené destinácie je dnes ministerstvom zahraničných vecí, ako informoval Peter Susko z jeho tlačového odboru, v súčasnej dobe vyhlásený druhý stupeň odporúčania pred cestou do vybraných krajín. „Ministerstvo odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania do vybraných oblastí v Turecku, Egypte i v Tunise.“

Bezpečnostní analytici predpovedajú úspešnú sezónu Bulharsku a už tradične Chorvátsku. Tieto destinácie vnímajú Slováci ako stále bezpečné.

Viac sa dozviete v reportáži Tablet.Tv:


ODPORÚČAME TIEŽ:
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Trenčína do Chynorian
Ranogotický kostolík v Ludrovej mal ukrývať veľký templársky poklad
VIDEO: Košickí vedci objavili v Iráne pozostatky dinosaurov
Chcete vidieť najkrajší výhľad v Británii? Vyberte sa na tento vrch

Komentáre