Cestovanie

UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Predstavujeme osobný vozeň radu Aeer

"TABLET.TV vám vďaka spolupráci s Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval."

Tablet.TV/Teraz.sk, 24. júna 2016 10:00
Osobný železničný vozeň radu Aeer Foto: Tablet.TV
Opäť vám ukážeme nie jazdu z pohľadu rušňovodiča po trati, ale predstavíme vám osobný železničný vozeň radu Aeer.



To všetko jednak na stránke www.teraz.sk, alebo na stránke www.tablet.tv a takisto na novej špecializovanej stránke www.vovlaku.sk.


Osobný oddielový vozeň 1. triedy radu Aeer je určený pre prepravu cestujúcich. Zmodernizovaný je zo starého vyradeného osobného vozňa Bautzen. V rámci modernizácie komplexne vymenili bočnice za nové a vozeň prestavali a zrenovovali tak, aby spĺňal požiadavky medzinárodnej dopravy.
Osobný železničný vozeň radu Aeer Foto: Tablet.TV

Podvozky „Görlitz V“ s klátikovou brzdou boli zmodernizované na podvozky s kotúčovou brzdou „Görlitz Vk“ pre rýchlosť 160 km/hod.

Vstup do chodby z nástupného priestoru je kyvnými dverami. Modernizovaný vozeň s bočnou chodbou má 9 oddielov prvej triedy. V každom oddiely je šesť sedadiel. Kupé oddeľuje od chodby pevné presklenie a posuvné dvere.
Osobný železničný vozeň radu Aeer Foto: Tablet.TV

V nástupných priestoroch je umiestnená hygienická bunka s uzavretým systémom WC s polepom lesa a zvukovo podfarbená kulisa so spevom vtáčikov.

Zásobovanie vozňa elektrickou energiou je realizované pomocou 3-systémového centrálneho zdroja napätia. Kúrenie, chladenie a ventiláciu zabezpečuje klimatizačná jednotka s reguláciou teploty vzduchu v oddieloch pre cestujúcich.
Osobný železničný vozeň radu Aeer Foto: Tablet.TV

Svojím usporiadaním a konštrukčnými celkami zabezpečuje požadované pohodlie a bezpečnosť pre cestujúcich v rýchlikových a expresných vlakových súpravách. Osobný vozeň radu Aeer vyhovuje všetkým súvisiacim vyhláškam UIC pre osobné vozne a jednotlivé konštrukčné celky. V súčasnosti vozeň Aeer jazdí na tratiach z Bratislavy cez Žilinu do Košíc a naspäť. Vozne radu Aeer komplexne zrekonštruovali zo starších vozňov v ŽOS Vrútky v rokoch 2003 až 2005. V rokoch 2014 a 2016 prešli štyri vozne úpravou interiéru na vozňové triedy 1 plus a 2 plus.

Technické parametre vozňa radu Aeer
Rozchod: 1 435 mm
Hmotnosť vozňa: 45 t
Počet sedadiel: 45
Napájanie:
UIC-RIC
AC 1000 V
AC/DC 1500 V
AC/DC 3000 V
Kúrenie: elektrické teplovzdušné
Chladenie: klimatizácia
Osvetlenie žiarivkové s individuálnym meničom: 24 V / 230 V
+ individuálne žiarivkové osvetlenie 24 V
Akumulátor: 21,6 V; 370 Ah
Maximálna povolená rýchlosť: 160 km/hod


ODPORÚČAME AJ:
Vyberte sa na turistiku na Severný Spiš a Pieniny
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Jesenského do Zvolena
Toto sú slovenské lokality v Zozname svetového dedičstva UNESCO
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Galanty do hlavného mesta

Komentáre