Cestovanie

Unikátny vlakový videoprojekt: Železničná stanica Humenné

"TABLET.TV vám vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval."

Tablet.TV, 13. októbra 2017 11:00
Železničná stanica Humenné Foto: Tablet.TV
Po týždni vám predstavíme ďalšiu železničnú stanicu, tentoraz ŽST Humenné.

To všetko jednak na stránke www.teraz.sk alebo na stránke www.tablet.tv a takisto na špecializovanej stránke o železničnej doprave - www.vovlaku.sk.


Železničná stanica Humenné


Železničná stanica Humenné leží na trati číslo 191 Michaľany - Medzilaborce – poľský Lupków. Odbočuje z nej trať číslo 196 do Stakčína. Poloha budovy stanice je vľavo v smere od Michalian. Leží v nadmorskej výške 266 metrov.



V roku 1909 bola vydaná koncesia na trať vedúcu z Humenného cez Sninu do Stakčína. Prví cestujúci sa po nej odviezli 30. novembra 1909.

Budovu súčasnej Železničnej stanice v Humennom postavili v roku 1947. Dlhý čas sa na nej nerobili žiadne rozsiahlejšie úpravy alebo modernizácia, takže jej zlý technický stav si vyžadoval obnovu. Stanicu zrekonštruovali v rokoch 2000 až 2002. Obnovili strechu, prevádzkové priestory železníc, výpravnú halu, čakáreň, hygienické zariadenia pre cestujúcich a reštauračnú časť.

V stanici Humenné je sedem dopravných koľají, sedem manipulačných koľají a 5 ostatných. V Humennom má svoje Zákaznícke centrum Železničná spoločnosť Slovensko, ktoré poskytuje informácie a služby pre cestujúcich a predáva.

ODPORÚČAME TIEŽ:
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Humenného do Medzilaboriec
Koloseum ponúkne verejnosti nové výhľady na Rím
Nové turistické trasy v Rakúsku vedú po rímskej a uhorskej histórii
Japonka mala 159 hodín nadčasov za mesiac, zomrela na prepracovanie

Komentáre