Cestovanie

Náučný chodník v centre Myjavy porovnáva minulosť so súčasnosťou

"Malý historický okruh vytvorený v minulom roku Miestnou akčnou skupinou Kopaničiarsky región nie je síce typickou turistickou aktivitou, ale určite má k nej najbližšie. "

TASR, 10. októbra 2015 8:00
Mestečko Myjava ako centrum rázovitého kopaničiarskeho regiónu bolo založená v roku 1586. Rozprestiera sa na Myjavskej pahorkatine na slovensko-moravskom pomedzí. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Zaujímavým doplnkom individuálneho cestovného ruchu v Myjave je historický náučný chodník. Osem informačných panelov s desiatkami historických fotografií, sprievodným textom a situačnými mapkami domácim obyvateľom a návštevníkom kopaničiarskej metropoly pripomína, ako kedysi Myjava vyzerala a zoznamuje ich so zaujímavými osobnosťami.

Ako TASR informoval hovorca Myjavy Marek Hrin, malý historický okruh vytvorený v minulom roku Miestnou akčnou skupinou Kopaničiarsky región nie je síce typickou turistickou aktivitou, ale určite má k nej najbližšie.

„Panely sú situované v centrálnej časti mesta od križovatky Námestia M. R. Štefánika s Hurbanovou ulicou cez námestie samotné smerom k 'hornému koncu' po rímskokatolícky kostol. Ich umiestnenie bolo navrhnuté tak, aby tvorili jednoduchý okruh a zároveň korešpondovali s ponúkanými historickými pohľadmi, ktoré možno z daného miesta porovnať so súčasným stavom,“ doplnil myjavský hovorca.

ODPORÚČAME AJ:
Görgeiho tunel mal byť podľa turistov už dávno technickou pamiatkou
Chodník Jozefa Kronera vedie zo Staškova po hranicu s Hornou Lomnou
V Tatranskom národnom parku je osem náučných chodníkov
Dominantný Zobor ukrýva hradisko s dvojkilometrovým obranným valom
Na Poľane má vraj Jánošík ukryté svoje poklady

Komentáre