Cestovanie

Chodník Jozefa Kronera vedie zo Staškova po hranicu s Hornou Lomnou

"Od Kronerovho domu vedie chodník, schodný peši a na horskom bicykli, ku kaplnke v Jelitove, odkiaľ môžete ísť autobusom do Staškova, Čadce alebo Turzovky a ku kaplnke v Kline na Murínkovom vrchu."

TASR, 26. septembra 2015 8:00
Obec Staškov sa nachádza v severozápadnom kúte Slovenska v Horných Kysuciach. Foto: TASR - Pavol Ďurčo
Z kysuckej obce Staškov až na hranicu s moravskou obcou Hornou Lomná vedie šestnásťkilometrový Turisticko-náučný chodník Jozefa Kronera, ktorý otvorili v roku 2014.

"Chodník sme vybudovali v rámci eurofondov a vedie z centra našej obce okolo novej kaplnky, postavenej minulý rok, kaplnky na Jelitove, kaplnky v Kline - na hranici s obcou Horná Lomná a samozrejme, aj okolo rodného domčeka Jozefa Kronera," uviedol starosta Staškova Ladislav Šimčisko.

Od Kronerovho domu pokračuje náučný chodník, schodný peši a na horskom bicykli, ku kaplnke v Jelitove (9 km), odkiaľ môžete ísť autobusom do Staškova, Čadce alebo Turzovky a ku kaplnke v Kline na Murínkovom vrchu (16 km).

"Po ceste nájdete bunkre z druhej svetovej vojny, drevený kríž, pri ktorom si môžete oddýchnuť, urobiť piknik a pokochať sa krásnym výhľadom na okolie. Chodník končí na hranici obce Staškov s českou obcou Horná Lomná. Trasa je dobre značená, sú na nej umiestnené náučné tabule, odpočívadlá a smerovníky. Pred konečnou zastávkou chodníka sa nachádza aj studnička s pitnou vodou," informuje internetová stránka www.regionkysuce.sk.

ODPORÚČAME AJ:
Na Poľane má vraj Jánošík ukryté svoje poklady
Maginhrad je opradený povesťami
Z Veľkého Choča je unikátny výhľad na všetky strany
KLÁTOVA NOVÁ VES: Turistický chodník vedie po stopách pamiatok v obci
V Tatranskom národnom parku je osem náučných chodníkov

Komentáre