Cestovanie

Chcete nocovať na strome? Navštívte rozprávkový domček v Bratislave

"Domček je umiestnený vo výške šesť metrov nad zemou, na konci lesnej cesty pri chate pod Kačínom, a je prvým svojho druhu v hlavnom meste i na Slovensku."

TASR, 10. októbra 2016 10:00
Pod Kačínom v bratislavských mestských lesoch dnes otvorili prvý domček na strome na Slovensku s možnosťou prenocovania. Foto: TASR - Dano Veselský
Noc v korunách stromov a uprostred prírody si môžu užiť obyvatelia i návštevníci Bratislavy. V mestských lesoch totiž otvorili domček na strome, v ktorom sa dá aj ubytovať. Umiestnený je vo výške šesť metrov nad zemou, na konci lesnej cesty pri chate pod Kačínom, a je prvým svojho druhu v hlavnom meste i na Slovensku.

"Ako prvé mesto na Slovensku ponúkame možnosť prespať v korunách stromov. Tento koncept poznáme len z televízií, kde v Kanade či Amazónii si ľudia stavajú takéto domčeky," povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Domček je určený na prenocovanie pre tri osoby. Z bezpečnostných dôvodov v ňom ale nie je zavedená voda, elektrina či kúrenie. "Je tam však dostatočný komfort na to, aby si mohli ľudia pobyt v korunách stromov užiť. V blízkosti sa nachádza suchá toaleta a keďže je objekt pri chate Mestských lesov, tak bude aj strážený," uviedol primátor. Výstavba domčeka stála podľa jeho slov 13.000 eur a mesto ju financovalo z ušetrených peňazí v rámci projektu Milión pre Bratislavu.


Podľa riaditeľa Mestských lesov v Bratislave Juraja Zikmunda bude prenocovanie spoplatnené a zahrnuté bude v ňom aj povolenie na vjazd autom do bratislavských lesov. "Už dnes máme sedem objednávok a ľudia majú o tom záujem," priblížil. Rezerváciu a objednávky si môžu záujemcovia vybaviť prostredníctvom webovej stránky Mestských lesov. "Prijímame objednávky, no sme v začiatkoch, takže môžu sa nejaké drobnosti vyskytnúť," podotkol riaditeľ. Domček má podľa neho byť otvorený počas celého roka, aj keď v zimnom období to môže ovplyvniť aj počasie. To, že nie je v domčeku kúrenie, Zikmund nevidí ako prekážku. "Sú ľudia, ktorým chlad nerobí problémy," podotkol.

Celková rozloha objektu je 26 štvorcových metrov (m2). Skladá sa z vnútornej časti, ktorá má 15 m2 a z vonkajšej terasy s rozlohou 11 m2. Zaistený je oceľovými lanami a prístup doň je zabezpečený točitým schodiskom. V domčeku sa nachádza manželská posteľ a ďalšie samostatné lôžko.



ODPORÚČAME AJ:
Hranická priepasť na Přerovsku je najhlbšia zatopená jaskyňa na svete
Hrad Plaveč postupne obnovujú, začína byť atraktívny aj pre turistov
Zrekonštruovaný Fabkovie dom ukazuje, ako kedysi miestni žili
Na hrade Revište objavili unikátny nález, dverový portál z roku 1547

Komentáre