Autá

Smaragdový Rolls a elektromobily vo Vatikáne. Čo na ne poviete?

"Diplomatické delegácie sa budú vo Vatikáne voziť na rovnakých malých elektromobiloch, ktoré budú slúžiť aj k preprave zdravotne postihnutých. "

Erik Stríž, 12. augusta 2016 10:00
Rolls-Royce Wraith so špeciálnou úpravou Foto: BMW
Aj Vatikán chce držať krok s modernou dobou. Po tom, čo sa nedávno sám pápež František pustil do práce s tabletom, nemecká automobilová značka odovzdala predstaviteľom tejto najmenšej krajiny sveta menší vozový park plne elektrických vozidiel.

Talianska pobočka značky BMW odovzdala do rúk arcibiskupa Rina Fisichella, predsedu Pápežskej rady na podporu novej evanjelizácie, dvojicu elektromobilov i3 a dva plne elektrické skústre C evolution. Všetky štyri tieto vozidlá sú okrem loga výrobcu vybavené aj emblémom a mottom Jubilea milosrdenstva, ktorý platí od decembra minulého roka. Elektrické autá a motocykle sa budú v službách Vatikánu pohybovať do konca mimoriadneho Svätého roka 20. novembra 2016.

Elektrické BMW i3 a C evolution v službách Vatikánu Foto: BMW
Pre pôvodom nemeckú automobilku je tento krok, samozrejme, v prvom rade dobrou reklamou. Odráža však nároky Vatikánu na nové automobily, ktoré chce mať nielen praktické a pekné, ale aj aby boli vzorom pre ostatných. O tom, že elektrické motory nemajú žiadne lokálne emisie, už ani nie je potrebné zvlášť informovať. Keby sme si teraz Vatikán umiestnili do bežných štatistík, možno by nám z nich vyšlo, že tento malý štát má v pomere k počtu obyvateľov jeden z najvyšších počtov elektromobilov na osobu.

Rolls-Royce Wraith so špeciálnou úpravou Foto: BMW

Smaragdový Rolls pre vyvolených

Snaha o šetrenie je v prípade značky Rolls-Royce odsunutá celkom bokom. Porto Cervo je vychytené prímorské mesto s luxusnými hotelmi, luxusnými autami, luxusnými ľuďmi a vôbec luxusným všetkým. Nie je sa preto čomu čudovať, keď prestížna príležitosti otvorenia letného štúdia Summer Studio britská automobilka s nemeckým kapitálom pripravila v spolupráci s dizajnovým štúdiom Bespoke špeciálne verzie svojich luxusných vozidiel.

Esenciu tohto prístavu, ktorý sa nachádza na Smaragdovom pobreží, stelesňujú dve vozidlá Rolls-Royce Bespoke, modely Wraith a Dawn.

Rolls-Royce Wraith so špeciálnou úpravou Foto: BMW
Dvojfarebný strieborný exteriér vozidla v sebe odráža ustupujúce denné svetlo, zatiaľ čo fialová linka poukazuje na poňatie interiéru tohto unikátneho vozidla.” uvádza výrobca limuzín vo svojej oficiálnej správe. Dodáva, že v srdci tohto unikátneho vozidla nájdeme umenie v umení. Na palubnej doske sa totiž nachádzajú smaragdy a perleť zasadené do bieleho zlata. Tu sa rozhodne nešetrilo na peniazoch a drahých materiáloch.

Nevšedným spestrením dizajnu interiéru bude tetovanie kožených poťahov na sedadlách. Konkrétne na hlavových operadlách. Úlohou vymyslieť motív a aj ho zrealizovať bol poverený londýnsky umelecký tatér Mo Coppoletta.



Zdroje: tlačové správy 1, 2


ODPORÚČAME AJ:
Automobilka za príplatok nahradí jedno sedadlo stolíkom
Krajší Passat s elektrickým pohonom, to je nové C Coupé
Luxusné japonské SUV-čko má hranaté všetko, aj blatníky kolies
Za týmto autom sa otočí každý, kto ho stihne zaregistrovať
Najluxusnejšie kombi si vyžiada iba 1,6 litra nafty na 100 kilometrov

Komentáre