Autá

Škodu čakajú na autosalóne vo Frankfurte dve svetové premiéry

"Škodovka nelení a na medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte, ktorý sa koná v dňoch 14. 9. až 22.9., predstaví hneď dve novinky."

, 8. septembra 2013 6:00
Modernizovaná Škoda Yeti príde na trh koncom roku 2013. Foto: Škoda
Škodovka pred istým časom vyhlásila veľkú modelovú ofenzívu. Hovorili o neustálom vylepšovaní modelov a prinášaní noviniek na trh. Vyzerá to tak, že dodržujú, čo sľúbili. Veď v tomto roku už značka predstavila osem nových alebo prepracovaných vozidiel. Do roku 2018 chce automobilka zvýšiť predaj na minimálne 1,5 milióna vozidiel ročne.

Rapidka vo verzii hatchback? Rapid Spaceback!


Týmto modelom automobilka rozšírila svoju ponuku v silnom segmente kompaktných vozidiel. Jej dizajn je svieži a dynamický, výrobcovia spojili nový dizajnový jazyk značky s výrazne osobitným charakterom.

Rapid Spaceback ponúka aj rad možností individualizácie, okrem iného veľkú panoramatickú presklenú strechu a piate dvere s predĺženým sklom. V interiéri zaujme najmä nový trojramenný volant, poťahové látky a dekoračné lišty.

Škoda Rapid Spaceback Foto: Škoda
Škoda Rapid Spaceback ponúka cestujúcim veľa miesta. Môžu si užívať najviac miesta pred kolenami a nad hlavou vzadu v tejto triede. Batožinový priestor má objem 415 l a dá sa zväčšiť na 1380 l. Medzipodlaha ho okrem toho umožňuje rozdeliť do dvoch horizontálnych úrovní. V batožinovom priestore, rovnako ako v interiéri, je veľa držiakov, sietí a háčikov. Jednou z vychytávok je napríklad škrabka na ľad vo veku palivovej nádrže.

Viac informácií o tomto vozidle nájdete tu: Škoda Rapid prichádza vo verzii hatchback ako Rapid Spaceback

Škoda Yeti v dvoch dizajnových variantoch


Kompaktné SUV Yeti bude v ponuke v dvoch variantoch. Model označený Yeti bol navrhnutý v štýle veľkomesta, Yeti Outdoor je ladený na dobrodružnú nôtu. Oba varianty dostali úplne novú podobu prednej a zadnej časti. „Mestský“ Yeti má navyše nárazníky, bočné ochranné lišty alebo prahy dverí lakované vo farbe karosérie, zatiaľ čo Outdoor ich má čierne.

Modernizovaná Škoda Yeti príde na trh koncom roku 2013. Foto: Škoda
Oba varianty sú v ponuke so siedmimi motormi, s pohonom predných alebo všetkých kolies s medzinápravnou spojkou Haldex piatej generácie, ručne riadenými prevodovkami alebo dvojspojkovým ústrojenstvom DSG.
K tomu má vozidlo aj nové kolesá z ľahkej zliatiny a nové prvky dizajnu interiéru, ako sú trojramenné volanty, nové poťahové látky alebo dekoračné prvky. Nechýbajú ani technické novinky.Ako vôbec prvé vozidlo značky ŠKODA môže byť Yeti vybavený parkovacou kamerou.

Viac o oboch variantoch Škody Yeti nájdete tu: Modernizovaná Škoda Yeti: Variant do mesta alebo do terénu?
Obidva tieto modely zažijú svoje premiéry na frankfurtskom autosalóne.

Komentáre