Autá

Škoda Rapid Spaceback je už v predaji. Za koľko si ju môžete kúpiť?

"Dlho očakávaná novinka automobilky Škoda sa dostala na slovenský trh a záujemcovia si ju už môžu objednávať."

, 24. októbra 2013 6:00
Škoda Rapid Spaceback Foto: Škoda


Značka Škoda uviedla svoj kompaktný hatchback Rapid Spaceback na trh 22. októbra. Začína na cene 9830 eur vo výbave Activ, no ak vám nestačí, môžete si vybrať aj vyššiu výbavu. V tejto cene máte aj štvorročnú záruku.

Vylepšite si výbavu


Na začiatku predaja ponúka automobilka aj edíciu výhodných akčných paketov Plus, čo znamená, že si za dobrú cenu môžete prilepšiť vo výbave. Napríklad aj prvý stupeň výbavy Active môžete rozšíriť na Active Plus, a tým pádom si v aute nájdete sériovo aj klimatizáciu, rádio s prehrávačom CD a MP3, predné hmlové svetlomety, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, tónované sklá, elektricky ovládané okná vpredu a zadný stierač. Tento balík by so štvorvalcovým benzínovým turbomotorom 1,2 TSI s výkonom 63 kW/86 k stál 11 329 eur.

Škoda Rapid Spaceback Foto: Škoda
ruhý stupeň výbavy má už tradične škodovácky názov Ambition. Edícia Ambition Plus by navyše ponúkala aj automatickú klimatizáciu Climatronic, rádio s prehrávačom CD a MP3, kožený multifunkčný volant, dekoračné lišty palubnej dosky, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, palubný počítač, zadné parkovacie senzory, tempomat, hmlové svetlomety, tónované sklá a 15-palcové disky z ľahkej zliatiny. S tým istým agregátom, ako je spomínaný pri nižšej výbave, by tento model stál 12 529 eur. Na výber sú však aj iné motorizácie, a to 1,2 TSI s výkonom 77 kW/105 k, 1,4 TSI s výkonom 90 kW/122 k (výhradne s prevodovkou DSG), 1,6 TDI s výkonom 66 kW/90 k a 1,6 TDI s výkonom 77 kW/105 k.

Najvyššia výbava Elegance je taktiež v ponuke s výhodným paketom Plus. Pohonnou jednotkou je v tomto prípade motor 1,6 TDI66 kW/90 k so sedemstupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou DSG. V cene 17 629 € získajú zákazníci okrem iného aj vyhrievané predné sedadlá, tempomat, parkovacie senzory vzadu, kožený multifunkčný volant, handsfree sadu na s Bluetooth, sklá SunSet so zvýšeným stupňom tónovania, šestnásťpalcové disky z ľahkej zliatiny, dekoračné lišty palubnej dosky, hmlové svetlomety s CORNER funkciou a vyhrievané ostrekovače.

Škoda Rapid Spaceback Foto: Škoda
Uvádzacia ponuka modelov s predĺženou štvorročnou zárukou výrobcu platí za predpokladu využitia značkového financovania vozidla prostredníctvom spoločnosti VW Finančné služby. Ak budete auto financovať inak, ceny sa mierne zmenia. Kompletný cenník nájdete TU.

Pozrite sa hore


Štýlovo pôsobí panoramatická presklená strecha a predĺžené sklo v piatych dverách, ktoré siaha takmer až k EČV a je v ňom vložený aj znak automobilky Škoda. V spojení s panoramatickou presklenou strechou siaha tónovaná presklená plocha od predného skla cez strechu až k piatym dverám. Predĺžené sklo v piatych dverách v porovnaní s obyčajným sklom zasahuje zhruba o desať centimetrov nižšie.

Škoda Rapid Spaceback Foto: Škoda
Tieto dizajnové prvky sú súčasťou výbavy verzie Skyline. Je doplnená aj o zatmavené hmlovky, zatmavené zadné skupinové svetlá, dvojfarebné 17-palcové hliníkové kolesá, čierne lakované kryty vonkajších spätných zrkadiel a mnoho ďalších doplnkov.

Cena základného modelu verzie Skyline začína na 12 730 eur.

Novú Rapid Spaceback môžete ísť aj prevetrať a vyskúšať si ju počas dňa otvorených dverí u všetkých autorizovaných predajcov. Bude to 25. októbra.

Komentáre