Autá

Rapperi budú vo vytŕžení, prichádza limitovaný Defender

"Land Rover Defender Startech Sixty8 by Brabus. To je celý nezapamätateľný názov automobilu, ktorého cieľovou skupinou sú rapperi, modelky, zbohatlíci a milovníci luxusu. "

Erik Stríž, 1. augusta 2015 8:00
Land Rover Defender Startech Sixty8 by Brabus Foto: Brabus
Na úvod je dobré pripomenúť zaujímavý fakt, že Land Rover Defender sa vyrába už 68 rokov. Skutočne, jeho prvé verzie vyšli z výrobných liniek v roku 1948, teda krátko po skončení druhej svetovej vojny. Niesli názov Ninety a neskôr One Ten a stali sa základom pre úspešný Defender, ktorého sa výrobca nevedel vzdať po viac ako šesť desaťročí.

V októbri 2013 však Land Rover ohlásil blížiaci sa koniec výroby modelu Defender, pričom termín posledného vyrobeného kusu stanovil na december 2015. Takže už len dva mesiace ostávajú do konca života legendy, ktorá sa stala typickým predstaviteľom silných vozidiel na cesty-necesty.

Land Rover Defender Startech Sixty8 by Brabus Foto: Brabus

Vylepšený interiér a vonkajšie detaily

Pri tejto príležitosti sa spoločnosť Brabus rozhodla vzdať automobilovému modelu úctu a vylepšiť ho tak, aby sa zároveň zachoval jeho charakter. Land Rovery zvyčajne nie sú ideálnym automobilom na vylepšovanie a tuning, avšak nechať si ujsť príležitosť by pre Brabus bolo rovnako netypické. Defender sa tak zaraďuje k mnohým iným SUV-čkam od BMW, Audi či Mercedesu, ktoré už Brabus vylepšil a úspešne rozpredal.

Land Rover Defender Startech Sixty8 Brabus bude chcieť osloviť ľudí, ktorí majú náročné požiadavky nielen na výkon a charakter vozidla, ale chcú sa ukázať v spoločnosti s niečím exkluzívnym. Brabus vyrobí iba 68 kusov tohto Defendera, takže o jedinečnosti by sme mohli hovoriť bez akýchkoľvek diskusií.

Automobil získal sivý odlesk karosérie vďaka laku “Corris Grey Metallic”, pričom strechu má nastriekanú do čiernej úpravy “Santorini Black”. Snaha dodať vozidlu športový charakter mala za dôsledok širšie využívanie kontrastov, najmä predná maska s LED svetlometmi a robustný gril chladiča majú pútať pozornosť širokej verejnosti. Osvetľovaciu techniku LED využívajú aj zadné svetlá, vďaka čomu získavajú členitú komplikovanú grafiku vsadenú do tradične okrúhlych platforiem.

Vylepšený Defender je postavený na 18-palcových kolesách a bude sa ponúkať v dvoch variantoch interiéru, v hnedom spracovaní “Tan Light Brown” a čiernom “Ebony Black”. Čalúnenie bude vždy do kože a aj napriek luxusným doplnkom si Defender stále bude zachovávať svoj typický charakter. Za každý zo 68 kusov upraveného Defendera si Brabus od zákazníkov vypýta 75-tisíc amerických dolárov a viac; nepochybujeme však, že sa edícia rozpredá v priebehu veľmi krátkej doby.

Land Rover Defender Startech Sixty8 by Brabus Foto: Brabus

F-Pace na novom videu v extrémnych podmienkach

BMW X5, Audi Q7 a Mercedes-Benz triedy GLE sú vozidlá, ktoré vo svete SUV zaznamenali obrovský úspech a fanúšikovia veľkých mestských vozidiel sa ani nepozerajú po iných automobiloch. Do tohto pomerne uzatvoreného sveta by najnovšie mohol vstúpiť aj Jaguar s pripravovaným F-Pace.

O budúcom úspechu nového modelu napovedá predovšetkým mediálna pozornosť, ktorú si už teraz výrobca vysluhuje a skutočnosť, že ako koncern má s výrobou kvalitných SUV automobilov mnohoročné skúsenosti vďaka značke Land Rover. Jaguar by však nemal parazitovať na vlastnom koncernovom bratovi, bude sa snažiť osloviť iný typ zákazníka a ponúknuť niečo iné.



Jaguar iba pred niekoľkými dňami zverejnil video, v ktorom demonštruje vyspelé jazdné vlastnosti pripravovaného F-Pace. Poukazuje na to, že automobil si podarí aj v extrémnych poveternostných podmienkach a snáď na každom povrchu. Počas testov SUV-čko prejazdilo vyše 400-tisíc kilometrov, pričom zvládlo -40 °C vo Švédsku aj pekelných 50 stupňov v Dubaji.

Jaguar F-Pace bude oslovovať náročnú klientelu, pre ktorú je luxus nevyhnutnosťou a automobil prezentáciou životného štýlu a vkusu. Všetci rapperi a celebrity teda budú mať opäť dôvod na radosť a míňanie peňazí.

ODPORÚČAME AJ:
Automobilka za príplatok nahradí jedno sedadlo stolíkom
Krajší Passat s elektrickým pohonom, to je nové C Coupé
Luxusné japonské SUV-čko má hranaté všetko, aj blatníky kolies
Za týmto autom sa otočí každý, kto ho stihne zaregistrovať
Najluxusnejšie kombi si vyžiada iba 1,6 litra nafty na 100 kilometrov

Komentáre