Autá

V Číne sú nároční motoristi, Európa špeciálne pre nich vyvíja autá

"Predĺžená verzia modelu XF vychádza zo základového sedanu, ktorý môžeme považovať za jedno z najlepších vozidiel vo svojej triede."

Erik Stríž, 16. júla 2016 13:00
Jaguar XFL (2017) Foto: Jaguar
Čína je asi najkontrastnejšia krajina sveta. Sú v nej miliardári žijúci v spektakulárnom luxuse a na druhej strane desiatky miliónov ľudí, ktorí žijú akoby v stredoveku. Živia sa farmárstvom, s moderným svetom sú spojení snáď iba faktom, že žijú v roku 2016. Veľkomestá s miliónmi obyvateľov sú pre podnikateľov veľmi vďačným trhom pre prakticky akúkoľvek zárobkovú aktivitu, darí sa im vo veľkom a je ich veľmi veľa. Až tak veľa, že sa európskym automobilkám oplatí navrhnúť, vyrobiť a dodať špeciálne verzie svojich bežných modelov len pre tento trh.

Len nedávno ste sa na Webmagazíne mohli dočítať o vozidlách z Európy, ktoré budú dodávané práve na ázijský trh, predovšetkým do Číny. Napríklad Citroën C6, Volkswagen Phaeton alebo koncept Volkswagen T-Prime GTE. Teraz sa môžete dočítať o predĺženej verzii sedanu Jaguar XF, ktorý si k modelovému názvu pridáva písmeno L.

Jaguar XFL (2017) Foto: Jaguar

L ako Long

Vedeli ste, že slovo Long v čínštine znamená Drak? Nevieme, či sa táto skutočnosť odzrkadlí aj v marketingu výrobcu v Číne, v prvom rade je totiž anglické a označuje znamená “dlhé”. Predĺžený variant britského sedanu s moderným dizajnom XFL bude mať o niečo väčší rázvor kolies, presne o 140 milimetrov. Kolesá teda budú od seba vzdialené 3,1 metra, vďaka čomu vozidlo ponúka viac priestoru pre nohy. Tvrdí to výrobca vo svojej tlačovej správe.

Predĺžená verzia modelu XF vychádza zo základového sedanu, ktorý môžeme považovať za jedno z najlepších vozidiel vo svojej triede. O pozíciu lídra bojuje spolu s Mercedesom triedy E, BMW radu 5 a Audi A6 a nemožno tvrdiť, že by tento boj prehrával alebo strácal dych. Automobil odvezie piatich ľudí vrátane vodiča, pričom na zadných sedadlách je pre pasažierov pripravený nadštandardný komfort. Interiér je vybavený ambientným osvetlením, praktickými vyklápacími stolíkmi, 4-zónovou automatickou klimatizáciou a vyspelým multimediálnym, servisným a informačným rozhraním InControl Touch Pro s 8-palcovým centrálnym displejom.

Jaguar XFL (2017) Foto: Jaguar


Výrobca zatiaľ neuviedol, koľko bude predĺžený čínsky variant sedanu XF stáť a či sa rozšírenia rázvoru dočká aj verzia kombi. Pripomenul však, že bude v predaji v druhej polovici tohto roku a bude sa vyrábať v čínskom meste Changshu.



ODPORÚČAME AJ:
Citroen C6: Špičkový francúzsky sedan ocenia iba v Číne, do Európy sa ani nechystá
Volkswagen Phaeton: Najnovšia limuzína z Nemecka bude určená len pre Čínu
Volkswagen T-Prime GTE: Supermoderné luxusné SUV už obidivujú v Číne, my si počkáme
Konečne prichádza SUV z Talianska, na ktoré sa čakalo celé roky
Luxusné SUV bude ponúkať doplnkovú výbavu za 154-tisíc

Komentáre