Autá

Toto rodinné auto je väčšie ako priemerné SUV

"Citroen Grand C4 Picasso je pôsobivý automobil, ktorého veľkosť prekvapuje. Toto vozidlo pre rodiny je plné modernej techniky a praktických detailov. "

Erik Stríž, 16. mája 2016 12:00
Citroën Grand C4 Picasso Foto: Citroën
Keď v roku 2013 francúzska automobilka Citroen predviedla výraznú modernizáciu modelu C4 Picasso, vzbudila tým skutočne rozporuplné reakcie verejnosti. Veď dovtedy sa až tak veľmi extravagantné dizajny nepoužívali v automobiloch, ktoré boli zaraďované ako v prvom rade rodinné MPV. Verejnosť si však na futuristický dizajn prednej masky a rozmerný interiér zvykla, dnes sa C4 Picasso zúčastňuje na formovaní tváre aj našich miest a ciest.

Nespornou výhodou modelovej rady C4 Picasso bolo jej praktické využitie v každodennom živote, veľkorysý interiér a veľmi dobré jazdné vlastnosti. Na C4 skrátka ťažko hľadať zásadné nedostatky, dokonca aj ponúkané motorizácie by mali vyhovovať väčšine zákazníkov, ktorí by inak o nejakom MPV ani veľmi neuvažovali.

Citroën Grand C4 Picasso Foto: Citroën
Od roku 2013, kedy automobilka uviedla aktuálne C4 Picasso, sa ho predalo viac ako 300-tisíc kusov a očakávania na jeho modernizovanú verziu sú preto nemalé. Nás ešte viac ako základná verzia zaujal jej väčší variant Grand C4 Picasso, ktorého rozmery prekvapujú. Zdá sa, že je väčšie ako priemerné SUV-čka, pritom si stále zachováva charakter rodinného automobilu.

Citroën Grand C4 Picasso Foto: Citroën
Nový C4 Picasso a Grand C4 Picasso sa budú ponúkať u predajcov s bohatým technickým vybavením. Ak si budúci zákazníci priplatia, môže ich rodinné autíčko vyzerať skoro ako z budúcnosti vďaka dvom rozmerným 7-palcovým farebným displejom na stredovej konzole a ďalším 12-palcovým na palubovke. Ten menší z displejov umiestnený na stredovej konzole je dokonca dotykový a vo svojom okolí má niekoľko mechanických tlačidiel pre ovládanie infotainment systému 3D Citroen Connect Nav.

Citroën Grand C4 Picasso a C4 Picasso Foto: Citroën


Oba veľkostné varianty novej C4 Picasso ponúkajú ako doplnkovú výbavu funkcie známe z drahých automobilov, ako kamerový systém Vision 360, bezkľúčový štart, parkovací asistent, rozpoznávanie dopravného značenia, adaptívny tempomat či systém udržiavania v jazdnom pruhu so signalizáciou. Od novembra tohto roku tiež bude k dispozícii funkcia Active Safety Brake, ktorá dokáže v nízkych rýchlostiach automobil celkom zastaviť pri hroziacej kolízii.

Rozmery väčšej verzie Grand sú úctyhodné, 4,6×1,83×1,63 metra. Podľa výrobcu je v interiéri najväčší priestor na nohy vo svojej triede, batožinový priestor má kapacitu 704 litrov a vďaka sklápaciemu prednému sedadlu spolujazdca sa celkový priestor na uskladnenie dlhých predmetov zväčšuje až na 2,5 metra.


ODPORÚČAME AJ:
Automobilka za príplatok nahradí jedno sedadlo stolíkom
Krajší Passat s elektrickým pohonom, to je nové C Coupé
Luxusné japonské SUV-čko má hranaté všetko, aj blatníky kolies
Za týmto autom sa otočí každý, kto ho stihne zaregistrovať
Najluxusnejšie kombi si vyžiada iba 1,6 litra nafty na 100 kilometrov

Komentáre