Autá

Nový veľký Mercedes sa dočká aj hybridného pohonu

"Mercedes-Benz GLE je pokračovateľom mimoriadne úspešného modelového radu M. Bude krajší, luxusnejší a pribudne aj hybridný pohon. "

Erik Stríž, 27. marca 2015 8:00
Mercedes-Benz triedy GLE (2015) Foto: Mercedes-Benz
Značka Mercedes sa pred nejakým časom rozhodla zmeniť zaužívané označovanie svojich vozidel a vniesť do nich viac logiky a hierarchického značenia. Zmeny sa týkajú aj modelov triedy M, ktoré sa teraz premenujú na GLE. Nová generácia vozidiel M a ML sa teda bude volať GLE a ponúkne niekoľko inovácií.

Mercedes-Benz triedy GLE (2015) Foto: Mercedes-Benz

Staronový Mercedes-Benz GLE

Dizajn vozidla ostáva v norme manuálnu, ktorý sa stal v posledných rokoch pre automobilku typickým. Predné svetlomety nápadne pripomínajú ostatné modely značky, predovšetkým tie v automobiloch triedy C. Tieto zmeny teda nie sú práve prekvapivé, ale nepochybne potešia každého nového zákazníka Mercedesu.

Vedeli ste, že na Slovensku je trieda ML (po novom GLE) najpredávanejším Mercedesom? Slováci majú očividne záujem o veľké automobily a tento model im ponúka nielen vysokú mieru komfortu, ale aj skvelé jazdné vlastnosti, veľké rozmery a s tým súvisiacu prestíž.

Modernizácia poteší najmä mladšie ročníky zákazníkov, avšak ani tí starší a konzervatívnejší neprídu o charakter svojho obľúbeného Mercedesu. Napriek modernizácii si SUV-čko zachovalo svoj charakteristický rozvážny výzor a dojem silného luxusného auta.

Mercedes-Benz triedy GLE (2015) Foto: Mercedes-Benz

Krásny interiér s výbornými materiálmi

Interiér nového GLE pokračuje vo všetkom tom dobrom, čo sa rokmi stalo pre modely M a ML charakteristické, naďalej je to luxus, komfort, kvalitné materiály a široká paleta možností personalizácie. Poteší rozsiahle kožené čalúnenie siahajúce až na prístrojovú dosku, robustný stredový tunel s prehľadne usporiadanými ovládačmi a celkom nový volant. V strede interiéru dominuje stredne veľký farebný displej s informačno-multimediálnym systémom.

Pohľad na vozidlo z hora prezrádza presklenú strechu, vďaka ktorej je v interiéri množstvo svetla, veľký batožinový priestor a celkovo veľmi kompaktné tvary. Napriek väčším rozmerom pôsobí nový Mercedes jednotne a nesnaží sa silou-mocou pútať pozornosť.

Mercedes-Benz triedy GLE (2015) Foto: Mercedes-Benz

Bude výkonný AMG a aj hybrid

Mercedes-Benz GLE sa bude ponúkať v niekoľkých variantoch motorizácie, pričom ten najsilnejší bude schopný vyvinúť výkon až 585 konských síl a krútiaci moment 760 Nm. To platí pre variant Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic.

Najslabšou verziou modelu GLE bude 250d, pričom písmeno “d” symbolizuje naftové motory BlueTec. Predtým boli označované aj ako CDI. Dodávať sa bude vo verzii s pohonom zadnej nápravy a všetkých štyroch kolies, pričom ponúkne výkon 204 konských síl. Nasledujúca verzia GLE 350d 4MATIC osloví vyšším výkonom maximálne 258 koní a 620 Nm a benzínový GLE 400 4Matic vodiča poteší silou 333 koní pod kapotou.

V ponuke budú aj varianty GLE 500 4Matic so 450 koňmi a plug-in hybrid GLE 500e 4Matic, ktorá skombinuje 333-koňový benzínový šesťvalec so 116-koňovým elektromotorom.

ODPORÚČAME AJ:
Hybridné BMW X5 bude mať elektromotor ako doplnok
Toto je koncept mestského vozidla ako zo sci-fi filmu
Nové Audi R8 je hranatejšie, silnejšie a kontroverznejšie
Apple vyvíja nový elektromobil, ktorý by mal byť na trhu do roku 2020
Nový Superb sa chce podobať na luxusné Audi

Komentáre