Autá

Poznáme najkrajšie kompaktné vozidlo

"Už vieme, ktoré kompaktné vozidlo je najkrajšie, pretože získalo cenu najlepšej dizajnovej novinky v kompaktnej triede za rok 2013."

, 30. septembra 2013 14:00
Mercedes CLA 220 CDI Foto: Mercedes-Benz
Odborný časopis Auto Motor und Sport každoročne vyhlasuje anketu Autonis o najkrajší dizajn. Tento rok sa do hlasovania zapojilo 17 680 čitateľov, aby vybrali najkrajšie motorové vozidlá. Názor čitateľov je jediným kritériom tejto súťaže.

Cenu si prevzalo CLA


Víťazom ankety v kompaktnej triede sa jednoznačne stal Mercedes CLA s 29 percentami hlasov. Toto kupé vystupuje ako štýlový rebel, jeho dizajn je mimoriadne inovatívny a upúta pohľady takmer všetkých okoloidúcich. To sme si mohli vyskúšať aj na vlastnej koži, keď sme počas redakčného testu pozorovali reakcie ľudí na ulici. Skoro každý sa otočil a pozrel na toto auto. Jednoducho zaujme.

Mercedes CLA 220 CDI Foto: Mercedes-Benz
Mercedes CLA má športové proporcie, jeho dizajn pôsobí veľmi dynamicky. Na dynamike mu pridáva napríklad aj to, že sa na ňom striedajú vyduté a vypuklé plochy, čo z neho robí nezameniteľné vozidlo.

Nielen vonkajšia krása...


... ale aj tá vnútorná. CLA žne úspechy, aj čo sa dizajnu interiéru týka. Takisto pôsobí športovo a veľmi progresívne. Na jednej strane sa o to pričinili jasné a zmyselné tvary, ale na druhej strane mu štýl dodávajú aj kvalitné materiály.

Nielen krása, ale aj jazdné vlastnosti


Toto štvordverové kupé si v podstate vytvorilo segment samo pre seba. Etablovalo sa aj ako nový majster sveta v oblasti aerodynamiky s najlepšou hodnotou cw 0,22 spomedzi všetkých sériovo vyrábaných vozidiel na svete. Okrem toho so svojou priaznivou spotrebou a nízkymi hodnotami emisií od 109 g CO2/km stanovuje vo svojej triede nové štandardy z hľadiska efektívnosti.

Mercedes CLA 220 CDI Foto: Mercedes-Benz
Športový charakter tohto vozidla neurčuje len jeho dizajn. Je totiž k dispozícii so silnými turbomotormi s výkonom až do 155 kW (211 k). O radosť z jazdy sa postará aj športový podvozok či pohon všetkých kolies 4MATIC. K technickým vrcholom patrí množstvo asistenčných systémov vodiča. Viac nájdete tu: Mercedes CLA je pocit dravej elegancie, ktorý treba zažiť

Komentáre