Autá

Kúpili by ste do auta výbavu špeciálne pre psa?

"Známa automobilka predviedla príplatkovú výbavu do svojich áut, vďaka ktorej sa budú psíkovia na cestách cítiť ako súčasť rodiny. "

Erik Stríž, 21. marca 2017 12:00
Autovýbava pre psov (koncept Nissan X-Trail 4dogs) Foto: Nissan
Vraj až 98,7 percent ľudí používa na prepravu svojich domácich zvierat vlastné auto. Nie je sa preto čomu čudovať, keď až 88,9 percenta z rovnakých opýtaných tvrdilo, že by si kúpili auto s doplnkovou výbavou pre psíkov.

Pre automobilky by svet majiteľov psov mohol byť dostatočne lukratívny na to, aby začali vyrábať príplatkovú výbavu špeciálne pre psov. Zatiaľ sa nedá kúpiť, pretože je to v prvom rade koncept, ale Nissan X-Trail 4dogs nevyzerá vôbec zle. Je iba priveľmi pretechnizovaný a nepopierateľne bude drahý.

Výbava 4dogs pre veľké SUV-čko poskytuje psíkom komfort a bezpečnosť, pre ich majiteľa navyše aj priestor a nástroje pre umytie psíkov. Môže sa tak navyše vyhnúť prípadným sporom s policajtmi, ktorým by sa nemuselo pozdávať, že sa v interiéri vozidla nachádza nepripútaný alebo inak nezabezpečený pes.

Do batožinového priestoru automobilu sa upevnia odolné čalúnené steny, čalúnená podlaha s dvojitým dnom a sada technických vychytávok, ktoré spríjemnia cestovanie psíkom i ľudským pasažierom.

Autovýbava pre psov (koncept Nissan X-Trail 4dogs) Foto: Nissan
Pod dvojitou podlahou sa nachádzajú dva šuflíky so sprchou a sušičkou, aby mohol majiteľ svojich psíkov po vychádzke umyť. Z druhého šuflíka sa vysunie teleskopický nástupný mostík a v interiéri potom pes nájde nielen pelech, ale aj špeciálnu misku s vodou a potravou. Výrobca pritom dbal aj na to, aby sa voda z misky počas jazdy nevyliala, pred tým je chránená svojou dômyselnou konštrukciou.

Psov je možné v interiéri pripútať a svojho majiteľa môžu sledovať prostredíctvom LCD displeja a kamery. Kto vie, či to niekedy nejaký pes ocení. Tento vizuálny prenos je však obojstranný, takže vodič môže počas jazdy sledovať, ako sa jeho domáci miláčikovia počas prevozu správajú.

Zdroj: Nissan X-Trail 4Dogs - see its cool canine-friendly features | Top10s (YouTube)

Ako môžete vidieť na videu vyššie, tieto technické vychytávky nie sú pre každého psa. Sprchy sa taký bežný psík môže bát, sušiča takisto a o nastupovaní do vozidla pomocou vysúvacej rampy zviera takisto nemá záujem. Hodnotíme to tak, že najprv by bolo vhodné overiť si, či pes podobné móresy svojho majiteľa zvláda a až potom zvažovať kúpu podobnej výbavy :)



ODPORÚČAME AJ:
Ľudová kórejská automobilka sa pustila do výroby športového sedanu
Divoké koncepty áut budúcnosti
Evolúcia dizajnu nášho najpopulárnejšieho sedanu
Nový luxusný elektromobil príde opäť z USA, osloví aj fanúšikov Tesly
Fanúšikovia talianskeho dizajnu jasajú, SUV od Alfy vyzerá skvele

Komentáre