Autá

Autosalón Nitra: Aké novinky nás čakajú?

"Autosalón - Autoshow Nitra 2013 prinesie opäť niekoľko premiér. Počas nasledujúcich dní sa budeme môcť pozrieť na mnohé zaujímavé modely."

, 1. októbra 2013 14:00
Nový Mercedes S 500 Plug-in Hybrid predstavili na prvom novinárskom dni pred otvorením 65. medzinárodnej výstavy automobilov (IAA) vo Frankfurte nad Mohanom v utorok 10. septembra 2013. Foto: TASR/AP Photo
Všetko sa to začne už vo štvrtok, 3. októbra, a návštevníci budú mať možnosť prísť sa pozrieť na krásne autá až do soboty, 6. októbra. Výstavisko Agrokomplex v Nitre sa stane dejiskom dvadsiatich piatich premiér, svoje modely tam predvedie vyše dvadsať značiek. Autosalón bude spojený rovnako ako minulý rok s Autoshow, v rámci ktorej bude pripravených vyše tridsať podujatí.

Svoje miesto si tu nájdu osobné, úžitkové a nákladné automobily, dopravná technika, autopríslušenstvo, servisná a garážová technika. Úplnou novinkou bude predajná výstava a burza motocyklov, štvorkoliek, príslušenstva a oblečenia MOTOEXPO NITRA 2013.

Mercedes


Prémiová nemecká automobilka predvedie v Nitre svoju vlajkovú loď, novú triedu S. Táto luxusná limuzína patrí bezpochyby k tomu najlepšiemu, čo v automobilovom priemysle môžete nájsť. Táto trieda vždy prinesie niečo nové, čo môžeme obdivovať. Zaujímavé sú napríklad nové kamery umiestnené na podvozku, ktoré monitorujú povrch cesty a podľa toho sa prispôsobuje efektivita pruženia. Viac o tomto modeli nájdete TU.

Mercedes S 63 AMG Foto: Mercedes-Benz
Mercedes si pripravil aj druhú novinku, a tou je úžitkové vozidlo Sprinter.

Kia


Kia pripravila pre návštevníkov nitrianskeho Autosalónu dve horúce novinky. Jednou je nová Proceed a druhou je nová Kia Carens.

Kia Carens Foto: Kia
Nový Carens je o niečo kratší, užší aj nižší ako jeho predchádzajúca generácia. Čo sa vnútorného priestoru týka, je veľmi praktická. Nájdete v nej sedadlá pre päť alebo sedem cestujúcich. Druhý rad tvoria tri samostatné posuvné a sklopné sedadlá. Ak je aj tretí rad, tak sú sedadlá delené v pomere 50:50 a sklopné do podlahy batožinového priestoru.

Citroen


Francúzska automobilka si pripravila takisto dve novinky, a tými sú C4 Picasso a Grand C4 Picasso. Model C4 Picasso má krajší dizajn ako jeho predchodca, za čo môžu pekné dynamické línie. Vpredu ho nielen skrášľujú, ale aj technicky veľmi dobre dopĺňajú technologicky vyspelé svetlomety, vzadu sú to LED svetlomety s 3D efektom.

Citroen C4 Picasso Foto: Citroen

Opel


Opel v Nitre ukáže svojho Adama a model Cascada. Adam patrí k vozidlám a s najväčšou možnosťou personalizácie. Môžete si ho nakombinovať, ako si len predstavíte. Jedným zo základných prvkov individualizácie je dvojfarebná kombinácia. Využiť ju umožňuje najmä nápadná „plávajúca“ strecha, ktorá je vizuálne odpojená od karosérie. Môžete si vybrať zo 61 tisíc variácií exteriéru a 82 tisíc variácií interiéru. Viac o tomto modeli TU.

Opel Adam Foto: Opel

Ford


Ford prinesie do Nitry až štyri novinky – Kuga, B-Max, Fiesta a úžitkové vozidlo Custom Tranzit. Fiesta sa okrem toho hrdí aj prívlastkom Ženské auto roka 2013. Treba uznať, že je pre ženy naozaj ako stvorené.

Ford Fiesta - Women´s World Car of the Year 2013 Foto: Webmagazin.sk/Martin Baumann
Pod kapotou skrýva okrem iného aj najlepší motor na svete, benzínový jednolitrový EcoBoost. Rovnaký nájdete aj pod kapotou nového B-Maxu. Model triedy SUV, Kuga, sa hrdí výkonnejším EcoBoostom s objemom 1,6 l.
Viac o modeli Fiesta TU.

A mnoho iných


K ďalším zaujímavým novinkám, ktoré nitriansky Autosalón ponúkne, patrí aj Suzuki Crossover SX4, Mazda 3, Nissan so svojimi modelmi Micra a Note, Volvo s modelmi XC60, S60 / V60, XC70, Range Rover Sport, Chevrolet s modelmi Trax a Captiva, Dacia Logan MCV či Jaguar s modelmi XF Sportbrake F-TYPE.

Komentáre