Život

Vyhlásenie súťaže Nebuď otrok drog 4

"Literárno-výtvarná súťaž s protidrogovou tematikou je určená žiakom a študentom základných a stredných škôl. Vyhrať môžu ceny v celkovej hodnote vyše 5000 eur."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 18. septembra 2017 10:55
Foto: Nebuď otrok drog
Tlačová agentúra Slovenskej republiky vyhlasuje súťaž pre žiakov II. stupňa základných škôl a študentov stredných škôl v rámci projektu Nebuď otrok drog 4. Úlohou súťažiacich je tvorivo stvárniť odpoveď na otázku "Ako by mi drogy skomplikovali život?" a zamerať sa na to, o čo všetko by ako užívatelia drog (ne)dobrovoľne prišli.

Súťažiaci môžu posielať práce, vyhotovené v literárnej alebo výtvarnej podobe, v termíne do 10. novembra 2017. Súťaž prebehne v celkovo v štyroch súťažných kategóriách. Práce budú rozdelené na literárne a výtvarné a ďalej podľa príslušnosti autorov na práce žiakov II. stupňa základných škôl a študentov stredných škôl.

V druhej fáze súťaže odborná porota spomedzi všetkých doručených prác vyberie 10 finalistov v každej kategórii. Kritériami výberu sú najmä miera naplnenia súťažnej úlohy, zrozumiteľnosť, kvalita spracovania či originalita. Všetky finálové práce budú uverejnené na stránke www.nebudotrokdrog.sk, na ktorej sa 20. novembra 2017 spustí hlasovanie verejnosti, ktoré rozhodne o konečnom poradí prác v jednotlivých kategóriách.

Všetci autori finálových prác získajú poukážky na nákup elektroniky a kníh podľa vlastného výberu. Víťazi jednotlivých kategórii, ktorí získajú najvyšší počet hlasov, vyhrajú poukážky v celkovej hodnote 300 eur. Druhí v poradí získajú poukážky v celkovej hodnote 200 eur a tretí v poradí poukážky v celkovej hodnote 100 eur. Cenu v podobe poukážok v celkovej hodnote 40 eur získa aj ďalších 10 súťažiacich, ktorých vyžrebuje organizátor súťaže zo všetkých prác, ktoré sa nedostali do finále. Celkovo bude rozdaných 50 dvojíc poukážok v hodnote vyše 5000 eur.

Všetky informácie o súťaži sú dostupné na www.nebudotrokdrog.sk.

Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva SR v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít pre rok 2017.

Komentáre