Život

TÝŽDEŇ NA WEBE: Nový trend sociálnych sietí už aj u nás v redakcii

"Povieme si, kde sa žije najdrahšie a kde najlacnejšie. Uvidíte, ako si nový trend sociálnych sietí vyskúšala časť našej redakcie a poradíme vám, čo robiť, aby sa váš počítač nezavíril."

Tablet.TV, 27. januára 2015 12:00
TÝŽDEŇ NA WEBE: Nový trend sociálnych sietí už aj u nás v redakcii Foto: Tablet.TV

Bratislava 27. januára (TABLET.TV) - Web movehub.com znázornil index spotrebiteľských cien vo farebnej infografike. Zistíte z nej, v ktorej krajine sa žije najlacnejšie a v ktorej najdrahšie. Do infografiky sa premietli životné náklady krajiny ako nájom, potraviny, doprava či stravovanie v reštauráciach, a to všetko v porovnaní s New Yorkom. Štáty s najvyššími nákladmi na život sú Švajčiarsko, Nórsko a Venezuela. Naopak najlacnejšie sa žije v Indii, Nepále a Pakistane.

Bezpečnostná spoločnosť ESET zachytila minulý týždeň v utorok novú vlnu útoku na naše počítače, ktorá ich infikuje jednoducho - emailom. Zašifruje všetky uložené súbory, videá, fotografie, dokumenty osobného, ale aj firemného charakteru. Ak chcete získať svoje súbory späť, musíte zaplatiť tzv. "výkupné" v hodnote osem bitcoinov. To, či nás skutočne tento trójsky kôň dokáže ohroziť, sme zisťovali v samotnej firme ESET.

Najnovšie chce Facebook informovať svojich užívateľov o zmiznutých deťoch z ich blízkeho okolia. Zatiaľ chce túto novinku zaviesť len v Amerike, a to v spolupráci s Národným centrom pre nezvestné a zneužívané deti. Sieť tieto informácie podá cez News Feed ako bežnú správu. Podrobnosti by mali obsahovať popis nezvestného dieťaťa, jeho fotku či dokonca podozrenie na únoscu.



Deťom sa budeme ešte chvíľu venovať. Na ne sú totiž cielené spoty Aliancie za rodinu, ktoré vyvolávajú horlivé diskusie, a to nielen na sociálnych sieťach. Ako protiváha tejto neziskovej organizácie vznikla na Facebooku stránka s názvom Aliancia za hodinu. Tá hovorí o tom, že správna je len jedna hodina – hodina dvanásta. Zatiaľ čo alianciu lajkuje takmer 9500 ľudí, jej parodická verzia sa páči viac než 3000 užívateľov.

A teraz sa pozrieme na nové trendy na sociálnych sieťach. Duckface pomaly ale isto upadá a nahrádza ho nový tip pózovania pred foťákmi či mobilmi. Pozor, in budete s prekvapeným výrazom. Skúsili sme si to aj my v redakcii.

Komentáre