Život

Študuj duálne s Lidlom a získaj viac ako 2000 € za rok

"Ak navštevuješ 9. ročník základnej školy a uvažuješ nad svojou budúcnosťou, duálne vzdelávanie s Lidlom je pre Teba správnou voľbou."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 22. marca 2017 10:05
Študuj duálne s Lidlom a získaj viac ako 2000 € za rok Foto: Lidl
Chceš spoznať procesy a vyskúšať si prácu pre slovenského a európskeho top zamestnávateľa? Máš záujem získať praktické skúsenosti od odborníkov? Láka ťa motivačné štipendium vo výške až 500 € ročne a finančné ohodnotenie 2,50 € za každú odpracovanú hodinu? Ak boli tvoje odpovede kladné, Lidl je správnou voľbou pre Tvoje ďalšie vzdelávanie a kariéru.

Diskontný reťazec Lidl sa zapojil do národného projektu „Rozvoj stredného odborného vzdelávania“, v rámci ktorého sa od školského roka 2016/2017 podieľa na systéme duálneho vzdelávania. Nadviazal tým na svoje aktivity vo vzdelávaní študentov stredných škôl, ktoré realizuje už od roku 2014. Aktuálne sa na svoju budúcu kariéru v dynamickom prostredí maloobchodu pripravuje celkovo 24 študentov stredných odborných škôl. Od septembra 2017 budú môcť žiaci duálne študovať s Lidlom v týchto školách:
• SOŠ obchodu a služieb Samuela Jurkoviča, Sklenárová 1, Bratislava
• SOŠ hotelových služieb a obchodu, Na pántoch 9, Bratislava
• Súkromná SOŠ Gos-SK, Ferka Urbánka 19, Trnava
• SOŠ potravinárska, Cabajská 6, Nitra
• SOŠ obchodu a služieb, Ul.P.Jilemnického 24 Trenčín
• SOŠ hotelových služieb a obchodu, Jabloňová 1351, Zvolen
• SOŠ podnikania, Sasinkova 45, Žilina
• SOŠ Jána Bocatia, Bocatiova 1, Košice

Duálne študovať s Lidlom môžeš v dvoch študijných odboroch: obchodný pracovník a pracovník marketingu. Na teoretickej príprave žiakov, ktorá sa realizuje na pôde školy, sa vo forme odborných prednášok podieľajú aj skúsení zamestnanci Lidla. Praktická časť štúdia bude prebiehať priamo na predajniach v nasledujúcich mestách: Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Zvolen, Banská Bystrica, Žilina a Košice. Po úspešnom ukončení štúdia je pre Teba pripravená garancia pracovnej pozície na dobu neurčitú. Ďalšou motivačnou zložkou programu je finančné štipendium. Jeho výška závisí od Tvojho prospechu, môže však dosiahnuť až 500 € za rok. Spolu s finančným ohodnotením (2,50 € / hod. ) a stravnými lístkami (3,80 € / deň) si vďaka Lidlu môžeš za rok prilepšiť o viac ako 2000 €!

Lidl ako zamestnávateľ
Lidl je významným zamestnávateľom v oblasti obchodu a služieb, pracovné pozície ponúka vo všetkých regiónoch Slovenska. Diskontný reťazec má na Slovensku 127 maloobchodných predajní, 3 logistické centrá a centrálu, v ktorých spolu pracuje viac ako 3800 ľudí. Reťazcu sa dlhodobo darí vytvárať nové pracovné miesta, pričom väčšina z nich vzniká nezávisle od expanzie. V roku 2016 ich bolo viac ako 200.

V rámci stratégie podpory vzdelávacieho procesu kandidátov má Lidl pre vysokoškolských študentov a čerstvých absolventov pripravené programy „Studentship“ a „Lidlship“. Obchodný reťazec tiež aktívne spolupracuje s najväčšou medzinárodnou študentmi riadenou organizáciou na svete – AIESEC.

Lidl je zároveň jedným z najlepších slovenských i európskych zamestnávateľov – ako štvrtá firma v histórií a vôbec prvá z oblasti maloobchodu získal titul „Top Employer Slovakia“ a „Top Employer Europe“. Od októbra 2016 zvýšil Lidl mzdy zamestnancov predajní a skladov v priemere o 25%, nástupné platy pre tieto pozície narástli dokonca až o 28%.

Komentáre