Život

Sila smajlíkov: Môžu vám pomôcť vo vzťahu

"Mali ste už pocit, keď ste v správe od svojho priateľa nenašli smajlíka, že niečo nie je v poriadku? Obrázok ľudskej tváre v texte dokáže urobiť veľa."

Tomáš Kušnír, 26. júla 2015 10:00
Ilustračné foto. Foto: facebook.com
Internetová komunikácia sa stála súčasťou nášho života. Posielame e-maily, pridávame všeličo na sociálne siete a chatujeme. Často a niekedy aj zbytočne. Písanie cez internet so sebou prinieslo nový jazyk – online jazyk. Pri tejto konverzácii je niekedy ťažké vyjadriť svoje pocity, a preto sú tu smajlíky, pomocníci s usmievavou alebo zamračenou tváričkou. Vete dajú iný rozmer a vyjadria to, čo má v reálnom svete na starosti neverbálna komunikácia. Smajlíky majú svoje opodstatnenie.

Bezpečnejšie heslá


Písmen a čísel nie je až tak veľa. Pri zadávaní hesla ľudia používajú práve tieto znaky. Čo tak použiť smajlíka? Takmer nikomu by nenapadlo dať si heslo v podobe smajlíka. Vedeli by ste si predstaviť takéto heslo: :)1:( ? Určite na to nikto nepríde.

Budete viac priateľský


Emoticons, ako ich volajú v Amerike, vás budú prezentovať v tom najlepšom svetle. Komunikácia so smajlíkmi znamená vyššie šance na úspech. Zvyšuje sa tým vaša atraktivita. Ak vo vašich správach smajlíky chýbajú, ľudia si to môžu vysvetliť rôzne.

Pomáha vo vzťahoch


Nejeden vzťah sa skončil vďaka hádkam na sociálnej sieti. Ako im predísť? Možno vám pomôžu smajlíci. Je pochopiteľné, že svoje emócie ľahšie vyjadríte obrázkom ako slovom. Nemusíte písať, či ste smutný, deprimovaný alebo unavený. Nájdite na to smajlíka. Nebojte sa svojmu partnerovi posielať pusy v podobe obrázkov v chate.

Najrýchlejšie sa rozvíjajúci jazyk


Áno, je to tak. Symboly a tváre zobrazujúce pocity sú jazykom, ktorý sa rozvíja najrýchlejšie na svete. Tempo rozvoja je dokonca vyššie ako to bolo v minulosti pri hieroglyfoch. Väčšina ľudí posiela správy so smajlíkmi a niekedy tam ani nie sú žiadne slová. Správnou tváričkou sa dá vyjadriť takmer všetko.

Zdroj: yahoo.com

ODPORÚČAME AJ:
Zdieľané bývanie: Je čas sa odsťahovať?
Dieťa a prvé nadávky: Šesť rád, ako ich stopnúť
LIKE DŇA: Neuveríte, čo dokážu ,,Yeneta Brothers“
Ak odchádzate z práce posledný, môžete byť workoholikom
M. R. Štefánik patril medzi prvých fotografov v Tichomorí a na Tahiti

Komentáre