Život

Reflexné prvky sú na školských taškách nutnosťou

"Školské aktovky možno zohnať online za pár eur, ale aj niekoľko desiatok či dokonca stovák. "

TASR, 2. septembra 2017 9:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič
Stabilná konštrukcia a reflexné prvky na školských taškách by mali byť ich samozrejmou výbavou. Pre TASR to uviedla obsahová manažérka nákupného radcu Heureka.sk Alexandra Čermáková. "Rodičia školákov by mali dbať na bezpečnosť a kvalitu pri výbere školských tašiek. Za stabilnejšiu tašku s ergonomickou výstužou sú rodičia ochotní aj priplatiť," konštatovala Čermáková s tým, že ceny aktoviek a batohov závisia od mnohých faktorov a možno ich zohnať online za pár eur, ale aj niekoľko desiatok či dokonca stovák.

„Ceny aktoviek sa odvíjajú od viacerých faktorov – v iných cenových hladinách sa pohybujú aktovky pre prvákov a v iných tašky a batohy pre stredoškolákov," vysvetľuje Čermáková.

V kamenných predajniach je aktuálne najväčší dopyt po potrebách školákov. Internetové obchody nezaostávajú a tento trend kopírujú. "Školské batohy sa napríklad kupujú aj ako vianočné darčeky, najviac sa ich však predáva v auguste. Rodičia v tomto období nakupujú najmä väčšie produkty, ako sú aktovky, peračníky či vrecká na prezuvky. Zošity, obaly, perá a inú drobnú výbavu si nechávajú až na september a rozhodujú sa podľa konkrétnych požiadaviek škôl,“ uzavrela Čermáková.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Vyberte správnu tašku a prezuvky pre svoje dieťa. Poradíme vám
Materské mlieko má multifunkčné poslanie. Toto všetko dokáže
Vedci objavili v Európe nový druh hada, v tíme bol aj Slovák
Viete, čo robiť so starým mobilom? Poradíme vám

Komentáre